Lagbanner
Bologna-Hellas Verona 1-1: Occasione persa

Bologna-Hellas Verona 1-1: Occasione persa

Mattia Bani spelade huvudrollen när Bologna kryssade hemma mot Hellas.

Det började ju ganska bra i dagens hemmamatch mot Hellas Verona. Bologna var det klart bättre laget under matchens inledande 45 minuter och tog också ledningen när Mattia Bani höll sig framme på en hemmahörna. Verona var inte på något sätt utspelat utan såg fortsatt stabilt och svårspelat ut, men känslan i halvtid var ändå att om Bologna fortsätter på den inslagna vägen så kommer det här att sluta med en relativt komfortabel hemmaseger.
 
Nu blev det istället nästan precis tvärtom. 18 minuter in på den andra halvleken tvingades den ack så viktige Sansone kliva av planen skadad och blott ett par minuter senare visades Bani ut efter hans andra gula kort för dagen. Ett decimerat Bologna kunde sedan inte hålla spelet uppe och de avslutande 25 minuterna utvecklade sig till en enda lång Verona-forcering. Tack vare en formidabel Skorupski stod hemmalaget emot både länge och väl, men med åtta minuter kvar av ordinarie tid var det kokta fläsket stekt när Ibrahima Mbaye förlorade en nickduell mot inbytte Borini.
 
Med matchavslutningens Verona-press i färskt minne ska vi inte ropa efter för mycket, men med tanke på hur den första halvleken såg ut känns det ändå som att Bologna kunde ha gjort någonting bättre av det här. Nåväl, chans till revansch kommer på lördag då ett bortaderby mot SPAL står på programmet. 

Bologna-Hellas Verona 1-1
 
1-0 Bani (20‘)
1-1 Borini (82‘)

Bologna (4-2-3-1):
Skorupski; Tomiyasu, Bani, Danilo, Mbaye; Dominguez (69’ Paz), Schouten (69’ Poli); Orsolini, Soriano, Sansone (63’ Barrow); Santander
Ej använda avbytare: Da Costa, Sarr, Corbo, Dzemaili, Svanberg, Palacio, Skov Olsen

Hellas Verona (3-4-2-1):
Silvestri; Rrahmani, Gunter, Kumbulla (26’ Dawidowicz); Faraoni, Amrabat, Veloso (62’ Borini), Lazovic; Pessina, Zaccagni; Di Carmine (90’ Pazzini)
Ej använda avbytare: Berardi, Radunovic, Adjapong, Bocchetti, Empereur, Badu, Jocic, Verre, Stepinski

Gula kort:
Bologna: Bani x 2, Mbaye, Poli, Sansone, Schouten
Hellas Verona: Amrabat, Zaccagni
 
Röda kort:
Bologna: Bani
Hellas Verona: -

Redaktionens spelarbetyg:
 
Lukasz Skorupski – 7,5

Takehiro Tomiyasu – 5,5
Mattia Bani – 6
Danilo – 7
Ibrahima Mbaye – 5,5
 
Nicolas Dominguez – 6
Jerdy Schouten – 6
 
Riccardo Orsolini – 5,5
Roberto Soriano – 6
Nicola Sansone – 6
 
Federico Santander – 6

***
Musa Barrow – 5,5
Nehuen Paz – 6
Andrea Poli – 5,5
 
Källor:
bolognafc.it
zerocinquantuno.it

Mikael Mansjö2020-01-19 20:18:43
Author

Fler artiklar om Bologna