Lagbanner
Bologna-Juventus 0-1: Hoppfullt trots något skral poängutdelning

Bologna-Juventus 0-1: Hoppfullt trots något skral poängutdelning

Bologna fortsätter att leverera fina insatser under Sinisa Mihajlovics ledning, men inte heller den här gången räckte det till poäng.

Scenförändringen är alltså i det närmaste total sedan Mihajlovic inledde sin andra sejour på Bolognas tränarbänk. På de fyra matcherna sedan tränarbytet har laget spelet ihop fyra poäng, men med tanke på motståndet (Inter, Genoa, Roma och Juventus) så hade enkel trepoängare också varit svår att ifrågasätta. Sett till matchbilderna hade dock Bologna kunnat samla ihop åtta-tio poäng utan att ha behövt skämmas för sig, men nu är det ju som så att bollen inte vill in.
 
Mot Genoa nickade Danilo i ribban när endast någon minut återstod, mot Roma prickade Soriano ribban vid ställningen 0-0 och i gårdagens drabbning var det Sansone som på stopptid var en stolpträff från att skjuta en poäng till Bologna. Med andra ord saknas den där sista spetsen, men annars ser laget väldigt förtroendeingivande ut.
 
Mot Juventus var det en misslyckad Helander-rensning och en helt omarkerad Dybala som till slut straffade hemmalaget, men i övrigt såg motståndarna förvånansvärt bleka ut och det borde ju ändå Bologna ha haft någon slags del i.
 
Nästa vecka krävs det dock att poängplockandet tar fart igen. Då väntar Udinese på bortaplan och den matchen är förstås ingenting annat än ett riktig klassiskt streckmöte. 
 
Bologna-Juventus 0-1
 
0-1 Dybala (67‘)

Bologna (4-2-3-1):
Skorupski; Mbaye, Danilo, Helander, Dijks; Poli (78’ Donsah), Pulgar (85’ Falcinelli); Edera (52’ Orsolini), Soriano, Sansone; Santander
Ej använda avbytare: Da Costa, Calabresi, Gonzalez, Lyanco, Paz, Dzemaili, Krejci, Nagy, Svanberg

Juventus (4-3-3):
Perin; De Sciglio, Bonucci, Rugani, Sandro (59′ Dybala); Bernardeschi (86’ Chiellini), Bentancur, Matuidi (78’ Pjanic); Cancelo, Ronaldo, Mandzukic
Ej använda avbytare: Pinsoglio, Szczesny, Barzagli, Caceres, Spinazzola, Kean
                                                                    
Gula kort:
Bologna: Pulgar, Sansone
Juventus: Bentancur, Cancelo

Redaktionens spelarbetyg:
 
Lukasz Skorupski – 6

Ibrahima Mbaye – 6,5
Danilo – 6
Filip Helander – 5,5
Mitchell Dijks – 7
 
Andrea Poli – 6,5
Erick Pulgar – 6
 
Simone Edera – 5,5
Roberto Soriano – 6
Nicola Sansone – 6,5
 
Federico Santander – 6,5

***
Riccardo Orsolini – 5
Godfred Donsah – 6
Diego Falcinelli – Spelade för kort tid för att betygsättas

Källor:
bolognafc.it
zerocinquantuno.it

Mikael Mansjö2019-02-25 22:00:00
Author

Fler artiklar om Bologna