Bologna-Lecce 3-2: Poängbästa under Saputo

En lekande lätt inledning utvecklade sig till något betydligt meradramatiskt, men Barrow såg på stopptid till att skjuta segern till Bologna.

Trots en bra insats blev det inga Bolognapoäng i matchen mot Atalanta, men mot Lecce fortsatte laget på den inslagna vägen (varannandagstrenden bruten alltså…) och den här gången blev det istället full pott.

Bologna rivstartade matchen och körde fullständigt över sina motståndare under den första halvleken. Efter fem minuters spel var ställningen 2-0 (Palacio och Soriano målskyttar) och med aningen mer tur och skicklighet hade en spelare som Barrow kunnat göra tre mål under den första halvleken.

Nu blev det dock match av det här ändå, för just innan pausvilan lyckades Lecce peta in en reducering efter att Bologna slarvat i försvarsarbetet. I den andra halvleken fick vi därför, föga förvånande såklart, se ett helt annat Lecce och Falcos kvittering bombades in när dryga timmen hade spelats.

Lecce fortsatte sedan att trycka på för ett segermål, men Krejci räddade på mållinjen och bortaspelarna skrek förgäves på straff efter en kontakt mellan Denswil och Mancosu och istället för nytt salvezza-hopp för Lecce kunde Bologna till slut kontra in ett segermål (Barrows nionde mål för säsongen). Trepoängaren tar Bologna upp på 46 poäng (nytt poängbästa under Saputos ägarskap) och laget har därmed fortfarande häng på tabellens åttondeplats.