Bologna-Napoli 1-1

Efter en lite trög start på matchen spelade Bologna upp sig och grejade en poäng i mötet med Napoli.

Matcherna duggar som bekant tätt nu och i onsdags kväll var det dags för Bologna att ta sig an Napoli hemma på Dall’Ara. Bortalaget fick bästa tänkbara start på matchen när Manolas nickade in 0-1 redan i den 7:e matchminuten och vi får väl ändå säga att hela den första halvleken var Napolis. Inte nödvändigtvis chansmässigt, men precis som mot Sassuolo var det som att Bologna inte riktigt kom åt sina motståndare.

Efter paus blev det dock annat ljud i skällan. Mihajlovic hade i halvtid skiftat till en trebackslinje och plötsligt fungerade pressen igen. Palacio rullade in kvitteringen, trodde vi, men målet VAR-dömdes bort (precis som Mbayes nickmål i den första halvleken förresten, positionerna kan inte ha felat med mer än några centimeter sammanlagt i dessa två situationer), men med tio minuter kvar att spela gav forceringen utdelning när Barrow, fint framspelad av den formidable Soriano, skickade in kvitteringen. Bologna fortsatte sedan att jaga ett segermål, men närmare än Danilos stolpskott från 35 meter (!) kom inte laget.

En poäng hemma mot Napoli är dock inte fy skam och den andra halvleken hintade om att laget är i relativt gott skick vilket bådar gott inför de kommande matcherna mot Milan och Atalanta.