Lagbanner
Bologna-Parma 2-2: Dzemaili sen poängräddare

Bologna-Parma 2-2: Dzemaili sen poängräddare

Hoppet om poäng var i princip ute när den 33-årige schweizarens volleyskott räddade Bolognas eftermiddag.

Det var två skadeskjutna lag som kom till spel i söndagens lunchmatch. I Bologna saknades det ordinarie mittbacksparet Danilo och Bani, vänsterbacken Dijks samt ett par offensiva alternativ i form av Soriano, Santander och Destro medan Parma tvingades ställa upp utan Inglese, Cornelius, Karamoh och Gervinho.

Så här efter matchen kan vi konstatera att Parma nog var det lag som löste den utmaningen bäst (mycket tack vare en väldigt företagsam Kulusevski). Hemmalaget hade det mesta av bollen, men inte heller den här gången lyckades laget dra några större fördelar av sitt stora bollinnehav (något vi känner igen från tidigare matcher under hösten) och istället var Parma betydligt spetsigare i sitt kontringsspel.

Bortalaget tog ledningen två gånger om och såg länge och väl ut att avgå med segern, men med matchens absolut sista spark såg Dzemaili till att bryta Bolognas tre matcher långa förlustsvit när han på volley bombade upp bollen i nättaket.

Poängen får Bologna vara tillfreds med, prestationen aningen mindre. Att förlustraden bröts är såklart positivt, men det är just nu tydligt att laget inte är i sin bästa form och med tanke på att Serie A-kalendern härnäst bjuder på matcher mot Napoli, Milan och Atalanta vore det nog bra om dagens sena kvittering ger laget en skjuts i rätt riktning.

Bologna-Parma 2-2
 
0-1 Kulusevski (17‘)
1-1 Palacio (40‘)
1-2 Iacoponi (71’)
2-2 Dzemaili (90’)

Bologna (4-2-3-1):
Skorupski; Mbaye (77’ Skov Olsen), Tomiyasu (83’ Paz), Denswil, Krejci; Medel, Dzemaili; Sansone, Svanberg (65’ Poli), Orsolini; Palacio
Ej använda avbytare: Da Costa, Sarr, Corbo, Schouten, Juwara

Parma (3-5-1-1):
Sepe; Dermaku, Alves, Iacoponi; Darmian, Scozzarella (61’ Brugman), Kucka, Barillà (73’ Grassi), Gagliolo; Kulusevski; Sprocati (84’ Laurini)
Ej använda avbytare: Alastra, Colombi, Pezzella, Camara

Gula kort:
Bologna: Tomiyasu
Parma: Barillà, Gagliolo, Grassi

Redaktionens spelarbetyg:
 
Lukasz Skorupski – 6

Ibrahima Mbaye – 5,5
Takehiro Tomiyasu – 6
Stefano Denswil – 5,5
Ladislav Krejci – 5,5

Gary Medel – 6
Blerim Dzemaili – 6,5
 
Riccardo Orsolini – 5,5
Mattias Svanberg – 5,5
Nicola Sansone – 5
 
Rodrigo Palacio – 6,5

***
Andrea Poli – 5,5
Andreas Skov Olsen – Spelade för kort tid för att betygsättas
Nehuen Paz – Spelade för kort tid för att betygsättas
 
Källor:
bolognafc.it
zerocinquantuno.it

Mikael Mansjö2019-11-25 19:35:41
Author

Fler artiklar om Bologna