Bologna-Parma 4-1: Tutto perfetto!

Hemmalaget stod för en lysande insats i måndagens möte med Parma och tog tack vare segern ett stort steg mot förnyat Serie A-kontrakt.

Salvezza-mötet mellan Bologna och Parma kunde inte ha slutat på ett bättre sätt. Matchinledningen gav en indikation om vad som komma skulle, men efter att Sepe motat ett par fina Bolognaavslut var det som att hemmalaget körde fast en aning och i paus var ställningen fortfarande mållös (Parmas offensiva idé var väl att slå långt på Gervinho och det hade Bolognaförsvaret inga problem med att hantera).

Det var istället i den andra halvleken som islossningen kom. Riccardo Orsolini inledde målskyttet fint framspelad av Blerim Dzemaili och ett par minuter senare var det dags för tvåan när Sepe styrde in Erick Pulgars fina frispark i eget mål. 3-0 nickade Lyanco in på hörna och efter en liten Parmaparentes där Inglese reducerade såg Pulgar till att spika slutresultatet när han via Sierralta skickade bollen i mål. I matchens slutskede fick Bolognas 19-årige mittback Gabriele Corbo debutera och kvällen kan inte beskrivas som annat än perfekt.

Trepoängaren var Bolognas sjätte raka hemmaseger och det är om inte annat ett ordentligt trendbrott efter typ ett decennium av undermåliga resultat på hemmaplan. Serie A-kontraktet är nu nästan i hamn och en poäng är det som just nu krävs för att även matematiken ska vara på Bolognas sida (matcher mot Lazio och Napoli återstår), men tappar Empoli poäng mot Torino nu på söndag så är saken biff i alla fall.

Bologna-Parma 4-1

1-0 Orsolini (52‘)
2-0 Självmål (59‘)
3-0 Lyanco (72’)
3-1 Inglese (81‘)
4-0 Självmål (84‘)