Lagbanner
Bologna-Salernitana 3-2: Buona la prima (åtminstone poängmässigt)!

Bologna-Salernitana 3-2: Buona la prima (åtminstone poängmässigt)!

Det var med viss darr på ribban som Bologna ordnade en välbehövlig trepoängare hemma mot Serie A-nykomlingen Salernitana.

Efter en längre tids radioskugga försöker sig Bolognaredaktionen nu på en liten smygcomeback och bättre tillfälle än efter en premiärseger finns väl knappast?

Castori skickade sin vana trogen ut ett välorganiserat och fysiskt spelande lag och trots att Salernitanas Strandberg visades ut efter en dryg halvtimmes spel kom Bologna just ingenstans mot Serie A-nykomlingen. Hemmalaget gav onekligen ett mer kontrollerat intryck än förväntat, men så var rimligen både tränare och spelare aningen brända efter den bedrövliga cupinsatsen mot Ternana tidigare i veckan (en match där det var vidöppet bakåt och Bologna ett tag låg under med hela 5-1).

Efter halvtidsvilan förväntade vi oss ett större offensivt risktagande från Bolognas sida, men det dröjde inte många minuter innan det istället hände saker i det egna straffområdet. Efter VAR-granskning tilldelades Soriano sitt andra gula kort i matchen (armbåge som, kanske, träffade Djuric i samband med en bortahörna) samtidigt som Salernitana fick möjligheten att ta ledningen från straffpunkten och Bonazzoli tvekade inte när sedan han skickade in 0-1 från densamma.

Bolognareaktionen lät dock inte vänta på sig och Lorenzo De Silvestri knoppade in kvitteringen tämligen omgående, men mitt i Bolognas jakt på ett ledningsmål stack bortalaget upp igen och efter en tämligen dråplig situation i hemmalagets straffområde var det plötsligt Salernitanaledning på nytt.

Bolognas nya centertank Marko Arnautovic visade dessbättre klass när han vände på en femöring och drog dit bollen bakom Belec och i den 77:e matchminuten var det till slut ändå Bologna som fick sista ordet när De Silvestri nickade in sitt andra mål för kvällen. Med ett par minuter kvar att spela fick även Jerdy Shouten syna det röda kortet och det var därmed upplagt för ny dramatik, men hemmaspelarna stod pall och kunde slutligen bärga en väldigt välkommen trepoängare.

Insatsen som sådan var väl inte alltför briljant (även om ett par individuella prestationer stack ut, framförallt de från målskyttarna Arnautovic och De Silvestri), men utöver poängen tar vi med oss det faktum att laget faktiskt kom tillbaka från två underlägen och det tyder om inte annat på att laget fortfarande spelar för Mihajlovic (det var inte helt givet efter förlusten mot Ternana).

Nästa Bergamo!

Redaktionens spelarbetyg:

Lukasz Skorupski – 6

Lorenzo De Silvestri – 7,5
Gary Medel – 6,5
Kevin Bonifazi – 6
Aaron Hickey – 6

Jerdy Schouten – 5,5
Nicolas Dominguez – 5,5

Riccardo Orsolini – 6
Roberto Soriano – 6
Musa Barrow – 5

Marko Arnautovic – 7

***
Nicola Sansone – 6,5
Emanuel Vignato – 6
Mattias Svanberg – Spelade för kort tid för att betygsättas
Andreas Skov Olsen – Spelade för kort tid för att betygsättas
Sidney Van Hooijdonk – Spelade för kort tid för att betygsättas

Mikael Mansjö2021-08-22 22:37:00
Author

Fler artiklar om Bologna