Lagbanner
Bologna-Sassuolo 1-2: Steget efter

Bologna-Sassuolo 1-2: Steget efter

I Bologna fortsätter Musa Barrow att göra mål, men gambierns sjunde fullträff i Bolognatröjan räckte dessvärre inte till poäng.

Onsdagens hemmamatch inleddes i ett rasande tempo och det hade inte gått många minuter när Rodrigo Palacios tunga distansskott prickade ribban. Men, om matchens första tio minuter karaktäriserades av öppna landskap åt båda hållen så blev fortsättningen på den första halvleken en mer enahanda historia där Bologna inte fick grepp om det Sarri-bolltrillande bortalaget.

Chansmässigt var Sassoulos dominans inte lika tydlig, men Berardis ledningsmål var ändå fullt rättvist och Haraslins 2-0-mål dryga tio minuter in på den andra halvleken kom inte heller som någon överraskning precis.

Det dröjde egentligen till matchens avslutande kvart innan Bologna lyckades etablera ett visst tryck på offensiv planhalva och hemmalaget var alldeles för sent ute när Musa Barrow till slut tryckte in en reducering på stopptid.

Allt som allt en rättvis seger för Sassuolo som tack vare trepoängare kliver förbi Bologna i tabellen. Förlusten innebär samtidigt att Bolognas hopp om Europakvalificering är så gott som borta och laget får nu istället försöka förbättra fjolårets tiondeplats. Nästa uppgift blir Parma borta på söndag.

Redaktionens spelarbetyg:

Lukasz Skorupski – 6
 
Takehiro Tomiyasu – 5,5
Mattia Bani – 5,5
Stefano Denswil – 5,5
Mitchell Dijks – 6
 
Gary Medel – 5,5
Jerdy Schouten – 6
 
Riccardo Orsolini – 5
Mattias Svanberg – 5,5
Musa Barrow – 6
 
Rodrigo Palacio – 6                                      
 
***
Nicola Sansone – 5,5
Nicolas Dominguez – 6
Andri Baldursson – 6,5
Andreas Skov Olsen – 5,5
Gianmarco Cangiano – Spelade för kort tid för att betygsättas

Mikael Mansjö2020-07-09 13:40:53
Author

Fler artiklar om Bologna