Lagbanner
Bologna-Sassuolo 2-1: Tredje raka!

Bologna-Sassuolo 2-1: Tredje raka!

En högst osannolik matchavslutning mynnade ut i Bolognas tredje raka seger.

Trepoängarna mot Cagliari och Torino hade ju gett Bologna ett aningen förbättrat tabelläge, men likt förbannat låg laget kvar under strecket inför helgens Serie A-omgång då ett formsvagt Sassuolo tog lokalbussen (?) till Dall’Ara.
 
Matchen som sådan var jämn och det krävdes till slut en straff för att bryta dödläget. Blerim Dzemaili var förste man att lägga upp bollen på straffpunkten, men sedan hann Sinisa Mihajlovic med ett byte där Erick Pulgar ersatte Andrea Poli och då klev istället chilenaren fram och pangade dit sitt tredje straffmål på lika många matcher.
 
Sassuolo försökte väl sig sedan på en kvitteringsjakt, men laget såg ut att ha gett upp när ett stopptidsskott från Babacar blockerades av en hemmaförsvarare och studsade vidare till den framstormande Boga som lyfte in kvitteringen bakom Skorupski.
 
En riktig kalldusch för Bologna och baklängesmålet var ytterligare ett slag mot salvezzaplanerna efter segrarna för SPAL och Udinese tidigare under dagen. Mihajlovic slängde därefter in Mattia Destro i ett desperat försök att återta ledningen, men hemmalaget såg inte ut att kunna uppbåda någon vidare entusiasm. I matchens absoluta slutskede fick dock Bologna en hörna, lite till halvt skänks så där, och vem stack då fram huvudet om inte Mihajlovics sista desperata åtgärd Mattia Destro. Firandet är redan klassiskt och resulterade även i att Destro nu blir borta i två till tre veckor… Om ni inte redan har sett det, gör det.  
 
Segern tar Bologna upp på säker mark för första gången på flera månader och med tanke på att Udinese plockade en ny poäng i tisdagskvällens bortamatch mot Milan så får de tre poängen än större betydelse. Bolognas mitt-i-veckan match är Atalanta borta och det blir förstås en tuff historia, men efter tre raka segrar har laget inte mycket att förlora. 
 
Bologna-Sassuolo 2-1
 
1-0 Pulgar (68‘)
1-1 Boga (90‘)
2-1 Destro (90’)

Bologna (4-2-3-1):
Skorupski; Mbaye, Danilo, Helander, Dijks; Poli (66’ Pulgar), Dzemaili (84’ Donsah); Orsolini, Soriano (90’ Destro), Sansone; Palacio
Ej använda avbytare: Da Costa, Calabresi, Gonzalez, Paz, Krejci, Nagy, Svanberg, Edera, Falcinelli

Sassuolo (4-1-4-1):
Consigli; Demiral, Marlon (46’ Lirola), Ferrari, Rogerio; Magnanelli (71’ Locatelli); Berardi, Bourabia, Sensi, Di Francesco (63’ Boga); Babacar
Ej använda avbytare: Pegolo, Lemos, Magnani, Peluso, Duncan, Djuricic, Matri, Odgaard, Scamacca
                                                                    
Gula kort:
Bologna: Destro, Helander
Sassuolo: Bourabia, Demiral, Sensi

Redaktionens spelarbetyg:
 
Lukasz Skorupski – 6

Ibrahima Mbaye – 6
Danilo – 6
Filip Helander – 6
Mitchell Dijks – 6,5
 
Andrea Poli – 6
Blerim Dzemaili – 6
 
Riccardo Orsolini – 6,5
Roberto Soriano – 6
Nicola Sansone – 6
 
Rodrigo Palacio – 6,5

***
Erick Pulgar – 6,5
Godfred Donsah – 6
Mattia Destro – 7
 
Källor:
bolognafc.it
zerocinquantuno.it

Mikael Mansjö2019-04-02 22:44:00
Author

Fler artiklar om Bologna