Brescia-Bologna 3-4: Sent ska syndarna vakna

Ett i princip överlägset Brescia gick till halvtidsvila i 3-1-ledning, men i den andra halvleken vände Bologna på steken och bärgade lagets andra raka trepoängare.

Efter fyra inspelade poäng på de två inledande omgångarna var det idag dags för en bortamatch mot det Brescia som inlett Serie A-säsongen med en vinst och en förlust. Hemmalaget var laddat till tänderna i årets första hemmamatch och bjöd på en rasande fin matchinledning där en klinisk Donnarumma gav Brescia en tidig 2-0-ledning.

Det så långt vilsna Bologna fick nytt hopp när Danilo-ersättaren Mattia Bani nickade in en reducering, men målet gav inte bortalaget någon riktig energiinjektion och istället kunde Cistana knoppa in 3-1 innnan halvleken var över.

Uppförsbacken var alltså stor inför den andra halvleken, men ett par minuter in på densamma fick laget en väg in i matchen när Dessena visades ut efter att ha filmat till sig dagens andra gula kort. Det röda kortet följdes av en ny Bologna-reducering (Palacio efter fint förarbete av Sansone och Orsolini) och någon minut senare ringde det igen när Denswil pressade fram ett självmål från Sabelli.

Därmed var rollerna ombytta och den här gången lyckades Bologna med det som laget gick bet på i Verona. Segerskytt den här gången blev Riccardo Orsolini som med tio minuter kvar att spela slog till på Palacios inlägg och Bologna har därmed inlett säsongen med sju poäng på tre matcher (bäst sedan typ 2002). Dagens insats var långt ifrån fläckfri, men samtidigt fortsätter den offensiva bredden att ge laget poäng. Näst på tur står en hemmamatch mot Roma och det blir sannerligen ett intressant test för säsongens Bologna.

Brescia-Bologna 3-4

1-0 Donnarumma (10’)
2-0 Donnarumma (20’)
2-1 Bani (36‘)
3-1 Cistana (42‘)
3-2 Palacio (56‘)
3-3 Självmål (60‘)
3-4 Orsolini (80‘)