Empoli-Bologna 4-2: Prövningarnas tid

Tam insats och marginalerna fortsatt på fel sida för Bologna.

Det det var den fina säsongsstarten det. Ungefär så kan vi sammanfatta känslorna efter Bologna förlust borta mot Empoli.

Empoli gjorde i och för sig en ganska bra match med sitt okomplicerade, men samtidigt rörliga och vägvinnande anfallsspel. Intrycket är dock att det här var en match som Bologna borde ha fått med sig MINST en poäng ifrån, men en kombination av oflyt och oförmåga såg till att så inte blev fallet.

Ett axplock: Efter en knapp minuts spel styrde Bonifazi ett hemmainlägg i eget mål och vid ställningen 1-1 sköt sedan Arnautovic en straff i stolpen. Istället för Bolognaledning var det emellertid hemmalaget som tog ledningen efter att en Bolognaförsvarare styrt Pinamontis avslut i mål och i den andra halvleken avgjordes matchen när Empoli tilldelades en straff efter VAR-granskning (Bajrami målskytt).

Sedan reducerade visserligen Arnautovic (2-3), men ramträffarna för Barrow och samme Arnautovic var symptomatiska för den här söndagen och det kom inte direkt som någon överraskning när Empoliyngligen Ricci avslutade målskytte genom att dra in ett distansskott som fullbordade hemmalagets viktoria.

Efter det här debaclet känns det måttligt inspirerande att fortsätta säsongen, men nya matcher blir det vare sig vi vill eller inte och det är bara att hoppas på att Bologna lyfter sig från den här låga nivån. Det blir för övrigt ritiro från och med idag måndag och kanske är det ett tecken på att börjar brännas lite även för Mihajlovic. Samtidigt kommer nyheten att Walter Sabatini lämnar sin roll i klubben och även om orsaken till uppbrottet inte är helt tydlig än så är väl även detta ett tecken på att saker och ting (äntligen?) har börjat röra på sig (Sabatinis ord på läktaren efter matchen igår ska ha varit något i stil med: ”Chi l'ha costruito ha fatto una squadra del c...", ci sono molti giocatori fuori condizione, ci sono importanti valutazioni da fare, questa non è la squadra immaginavamo.”).