Lagbanner
Framtidsplaner för klubben
Claudio Fenucci (bolognafc.it)

Framtidsplaner för klubben

Som vi på Bolognaredaktionen skrev i vår förra artikel om Sinisa Mihajlovic så kom serben in till klubben med uppdraget att vända en svacka, vända en trend med dåligt spel samt många enkla poängtapp och därtill med ganska små medel och på väldigt knapp tid. Precis de önskemål som klubben hade när tränarbytet gjordes har också uppfyllts och vi kan ju inte vara mer än nöjda med att kontraktet mer eller mindre är räddat. Dessutom har spelet och ambitionerna på planen varit en klar förbättring mot d

Sinisa Mihajlovic har utnyttjat verktygslådan han fick när han kom till Bologna på ett imponerande sätt (tillsammans med de spelartillskott som var välbehövliga att tillföra inför andra halvan av säsongen). Klubbens verkställande direktör, Claudio Fenucci, blev i förra veckan (några dagar innan matchen mot Empoli) intervjuad av Sky Sports och försökte lägga fokus på kommande matcher då Serie A-kontraktet ska räddas. Han påpekade och tillade dock att det kommer att krävas en ansträngning för att behålla Mihajlovic. Sinisa har under våren snyggat till lagets poängskörd och haft ett snitt på 1,77 poäng på de tretton matcher han haft ansvar för Bologna. Inte illa, men frågan är nu om denna relation kommer att fortsätta även under kommande säsong. Sinisa skrev på för återstående delen av säsongen när han tillträdde och således behöver både han och klubben ta ett beslut om vad som ska hända när vi lägger säsongen till handlingarna och, förhoppningsvis, ser fram emot ännu en säsong i Italiens finrum. Det ska dock finnas en option i serbens kontrakt om en förlängning som säkerligen kommer diskuteras inom kort.

I sin intervju med Sky började Fenucci prata om förutsättningarna och utsikterna inför matchen mot Empoli och sa då: ”Viktig match men dock inte avgörande eftersom att det fortfarande är fem matcher kvar att spela. Om laget kan bibehålla intensiteten från de senaste matcherna är segern inom räckhåll. Empoli har uppenbarligen stora motivation och det kommer att bli en bra kamp.”  Vidare så talade Fenucci om vad just Mihajlovic har tillfört laget sedan sin ankomst till klubben och till ett lag med dåligt självförtroende som var desperat att vända trenden som vid tillfället pekade rakt mot degradering. Fenucci sa då om Mihajlovic: ”Tränaren och skiftet gav laget chocken som jag hoppades på, det har blivit förbättringar vad gäller spel och resultat, även tack vare förstärkningarna i januari. Vi har ett år kvar på hans kontrakt, men han har fått vårt ord på att om ett stort erbjudande kommer, särskilt från utlandet, så skulle vi kunna låta honom lämna gratis. Naturligtvis kommer vi dock att göra allt för att övertyga honom om att stanna, med en plan och föreslå ett tekniskt projekt. För tillfället gäller det dock bara att tänka på avslutningen av säsongen.”

Något annat som diskuterats mer flitigt i media och bland oss Bolognasupportrar är vad som kommer hända med sportchefen Riccardo Bigon som även han har ett kontrakt som är utgående till sommaren. Italienaren som ursprungligen kommer från Padova har efter innevarande säsong varit i Bologna i tre år och under dessa säsonger har laget misslyckats med att ta nästa steg i den utveckling som ledningen hoppats på. Om sportchef Bigon sa Fenucci till Sky: ”Detsamma gäller för sportdirektören, det är bedömningar som vi kommer att göra när lugnet lagt sig efter säsongens slut.  Detta för att fortfarande respektera dem som arbetar tillsammans med laget. Det fanns inga möten inplanerade, det är sant att jag har många vänner som innehar denna position i andra klubbar men det betyder inte att de kommer till Bologna. Som sagt, vi kommer att göra våra utvärderingar, tillsammans med presidenten, i slutet av säsongen.”. Ett av de namn som det pratats om för denna roll till kommande säsong är Walter Sabatini, senast i Sampdoria där han gjort ett fullgott jobb med att lyfta laget till att bli en utmanare till Europaplatser.

Intervjun med Sky avslutades med några kommentarer från Fenucci om Riccardo Orsolini, som verkligen symboliserat vändningen med avseende på självförtroende och insatser på planen. Den unga italienaren på lån från Juventus har varit en viktig faktor i de segrar som troligtvis gör att klubben stannar i Serie A. Fenucci fastslog då detta om Orsolini: ”Ursu? Han mår bra, ett positivt och välmående lag är viktigt för att förbättra de unga. Han har gynnats, precis som andra som har hittat kontinuitet i prestationen. Pojken är bra i Bologna, vi har ett val att behålla honom, om han fortsätter att bevisa sitt värde kommer vi att utvärdera möjligheten att bruka vår rätt till förlängning". Som supporter kan man inte mer än hoppas att det blir så.

Källa: www.bolognafc.it

Tifosi Maggiore2019-05-02 16:31:02

Fler artiklar om Bologna