Milan-Bologna 2-1: Stökig avslutning i Milano

Trots en gedigen insats slutade måndagskvällen med en förlust.

Bologna, utan Ibrahima Mbaye och Roberto Soriano i startelvan (båda avstängda), ställdes ikväll mot Milan och målet, om än tufft, var förstås att hänga av Empoli i nedflyttningsstriden. Den första halvleken var ur ett Bolognaperspektiv bra, men där Orsolini missade gjorde Suso mål och i halvtid var hemmalagets ledning alltjämt intakt.

20 minuter in i den andra halvleken rakade Borini in 2-0 på en Skorupski-retur och Bologna såg då ut som ett slaget lag, men Mattia Destros reducering gav bortalaget nytt hopp och när sedan Paquetá visades ut var vittringen rejäl. Milan drog sig tillbaka för att slå vakt om ledningen och Bologna kunde därför sätta ett visst tryck på hemmalaget, men trots ett par hyggliga kvitteringschanser kom Bologna aldrig närmare än Destros reduceringsmål. Avslutningen på matchen blev aningen hetsig och ”diskussionerna” slutade med att både Sansone och Dijks fick syna det röda kortet. Inte helt lyckat kanske, men skönt med lite vilja i alla fall…

För att sammanfatta det hela så kan vi säga att Bologna har gjort sämre matcher på San Siro, men vunnit ändå. I botten är nu läget som så att Mihajlovics manskap har fem poängs försprång på Empoli när tre omgångar återstår att spela. För Bolognas del består säsongsavslutningen av matcher mot Parma, Lazio samt Napoli och det är väl rent krasst hemmamatchen mot Parma som ska ge laget de poäng som krävs för att säsongen ska avslutas på rätt sida om strecket (Mihajlovic får dock alltså klara sig utan den avstängda trion Dijks, Poli och Sansone i nästa veckas omgång vilket kanske inte bådar alltför gott).

Milan-Bologna 2-1

1-0 Suso (37’)
2-0 Borini (67’)
2-1 Destro (72’)