Milan-Bologna 5-1: Ville de ens spela?

Bortamatchen i Milano slutade med en dikeskörning modell större.

Den andra halvleken i veckomatchen mot Napoli lovade ju som vi tidigare nämnt gott inför Bolognas fortsatta matchande, men i lördagens bortamatch mot Milan var dessvärre allt det positiva som bortblåst.

Milan gjorde både 1-0 (bra Milan!) och 2-0 (dåligt Bologna!) innan halvtimmen var spelad och redan där kändes matchen förlorad, men helt plötsligt gav Tomiyasus rasande eleganta reducering bortalaget nytt hopp och under halvlekens avslutning såg faktiskt Milanspelarna aningen konfunderade ut.

Läge för en Mihajlovic-typisk forcering efter paus då kanske? Inte då! Istället för att byta in den glödheta trion Palacio, Barrow och Medel fortsatte Bolognatränaren med samma manskap som tidigare och det dröjde sedan inte länge innan laget hade bjudit Milan på ett 3-1-mål.

Slutresultatet skrevs sedermera till hela 5-1 (fullkomligt rättvist) och även om Mihajlovic bad om ursäkt efter slutsignalen får man lite känslan att det här var en match som han medvetet vaskade (Santander och Poli gjorde båda comeback efter skador och spelade långt mer än de var i skick för).

Ett annat efter matchen-budskap från Mihajlovic var att det krävs förstärkningar om laget ska kunna nå en Europaplats under nästa säsong (nuvarande manskap ”räcker till den tiondeplats ungefär”) och det har han möjligen rätt i men jag tror samtidigt att de finns elegantare (och mot spelarna rättvisare) sätt att demonstrera detta på.