Lagbanner
Presentation av nyförvärv x 2
Soriano och Sansone (bolognafc.it)

Presentation av nyförvärv x 2

Bologna har, som alla vet, inte presterat som väntat eller önskat under höstsäsongen och det har väl bara varit en tidsfråga innan förstärkningen av truppen skulle göras. I och med att januarifönstret öppnade och att Serie A snart startar matchandet av andra halvan av säsongen har klubben presenterat två nyförvärv i veckan. Det handlar om Nicola Sansone och Roberto Soriano som bägge två direkt ansluter till truppen med målet att bidra till bättre resultat och poäng på planen och välbehövlig spet

En förstärkning av anfallssidan var nog både något vi supportrar hoppats och trott på, då målskyttet och anfallsspelet överlag sett svagt under hösten. Det pratades lite om Romas Patrik Schick men landade (i alla fall initialt på transferfönstret) på Nicola Sansone. Nicola sa i en intervju på klubbens hemsida att han är glad att vara tillbaka i Italien efter två och ett halvt år i Spanien. Vidare berättade Nicola att det finns en bra grupp för att nå målet för säsongen, vilket blir att rädda laget kvar i högsta serien och att han är ivrig på att få bidra med sina kunskaper. Ganska mycket standardsvar kring det såklart men man hoppas ju att det verkligen blir så. Nicola är född 1991 och har erfarenhet både från ungdoms- såväl som A-landslagsspel med Italien. I dagsläget har han gjort fem U19- och åtta U21-landskamper men även representerat A-landslaget vid tre tillfällen (senast 2015 under Antonio Conte). Under nuvarande säsong har han endast gjort sju framträdanden i både La Liga och cupmatcher. På de sju matcherna har Nicola producerat ett mål och två assist. De främsta styrkor som anfallaren besitter är hans fart samt förmåga att göra sin försvarare i en-mot-en situationer i avgörande lägen. Här kommer Nicolas vassa högerfot ofta till pass. Sansone är relativt flexibel i de positioner där han kan bidra till lagets bästa men föredrar själv en position till vänster i anfallet eller som släpande anfallare, vilket skulle passa bra bakom Federico Santander. Nicola fick en stor del av sin fotbollsutbildning i FC Bayern München, där han också är född och uppvuxen, innan han återvände till Italien och Parma vid 19 års ålder. Han gjorde sig senare ett stort namn i Sassuolo där han under sommaren 2016 blev såld till Villareal i La Liga. Nu kommer Nicola till att börja med tillbaka till Serie A och Bologna fram till sommaren och sedan har klubben en option för att köpa loss honom. Han har kontrakt i Villareal fram till sommaren 2021 och får äran att bära nummer 10 i Bologna.

Centrala mittfältaren Roberto Soriano kommer till Bologna efter att ha startat säsongen 18/19 i Torino (dit han varit utlånad från Villareal) och där han fått speltid i elva matcher. Trots varierande mängd speltid har Roberto klarat sig från skador och avbrott i träningen och kan således direkt bidra till lagets mål att klara kontraktet. Precis som jämngamla Nicola Sansone är Roberto är född och uppvuxen i Tyskland och spelade sin ungdomsfotboll i FC Bayern München men det var i Sampdoria som Soriano först blev stort hyllad för sina insatser. Det var också därifrån han blev köpt till Villareal för ungefär 14 miljoner Euro sommaren 2016. Några fler landskamper på både ungdoms- och A-lagssidan har det blivit för Roberto Soriano jämfört med Sansone. Roberto Soriano kommer bli en viktig pjäs på Bolognas centrala mittfält där han får sköta mycket uppspel och vara en trygg koppling mellan backlinje och övriga mittfält. Vårt mittfält som ju tydligt saknat sådana egenskaper under de matcher där vi ska ha mer boll men även mot bättre lag där vi behöver andas mer med bollen på offensiv planhalva. Robertos förmåga att fördela bollar offensivt samt diktera tempot i vårt anfallsspel kommer bli viktiga bitar för tränare Inzaghi. Roberto kommer tillbaka till Serie A och Bologna först och främst fram till sommaren och sedan är det återigen en köpoption inskriven i kontraktet (han har kontrakt med Villareal fram till sommaren 2021, precis som Nicola Sansone). Det nummer som Roberto kommer bära under kommande matcher blir 21.

Det blir väldigt spännande att se vad våra nya spelare kan bidra med. Nästa match för Bologna är Juventus i Coppa Italia men laget har sedan två otroligt viktiga matcher mot SPAL den 20:e januari och Frosinone den 27:e.

Välkomna Nicola och Roberto till Rossoblù, säger vi på redaktionen!

Tifosi Maggiore2019-01-08 21:29:55

Fler artiklar om Bologna