Lagbanner
Udinese-Bologna 1-0: Trist avslutning på veckan

Udinese-Bologna 1-0: Trist avslutning på veckan

Bologna såg aningen slitet ut uppe i Udine och laget fick se sig besegrat efter att Stefano Okaka gjort matchens enda mål.

Efter det mållösa resultatet i mitt-i-veckan matchen mot Genoa hoppades vi alltså på någonting skarpare i dagens bortamöte med Udinese, men vi fick istället se en match som till stora delar liknade den på Marassi. Dessvärre med den viktiga skillnaden att motståndarna nu lyckades peta in ett segermål.
 
Trots en högre teknisk kvalitet gick Bologna rakt i Udineses fälla och lagets stora bollinnehav hade i slutändan ingen betydelse. Bologna tvingades spela en rätt obekväm och fysisk match och Udinese var nog ganska nöjt med att se frustrationen och den energi som Bolognaspelarna ödslade vid var och varannan avblåsning.
 
För Bolognas del blev det till slut bara en poäng i veckans tre matcher och det är det nog ingen som är särskilt nöjd med. Det är nästan så att en ”tillbaka till ritbordet”-kommentar vore på sin plats, men även om dagens insats var undermålig så är det förstås för tidigt att ropa på någon slags spelmässig revolution här. Med det sagt så vore det förstås ändå skönt om laget kunde återfinna lite av sin offensiva spets lagom till hemmamatchen mot Lazio nästa söndag och kanske att det görs bäst med spelare som Svanberg, Skov Olsen och Poli från start?!
 
Udinese-Bologna 1-0
 
1-0 Okaka (28‘)

Udinese (3-5-2):
Musso; Becao, Troost-Ekong, Samir; Stryger Larsen (76’ De Maio), Fofana (82’ Walace), Jajalo, Mandragora, Sema; Okaka (64’ Lasagna), Nestorovski
Ej använda avbytare: Nicolas, Perisan, Nuytinck, Opoku, Sierralta, Barak, Kubala, Pussetto

Bologna (4-2-3-1):
Skorupski; Tomiyasu, Bani, Denswil, Krejci; Medel, Dzemaili (76’ Destro); Sansone (58’ Palacio), Soriano, Orsolini (53’ Skov Olsen); Santander
Ej använda avbytare: Da Costa, Sarr, Corbo, Danilo, Mbaye, Paz, Poli, Schouten, Svanberg
 
Gula kort:
Udinese: Nestorovski, Okaka, Samir, Troost-Ekong
Bologna: Skorupski, Soriano
 
Röda kort:
Udinese: -
Bologna: Soriano (efter slutsignalen)

Redaktionens spelarbetyg:
 
Lukasz Skorupski – 6

Takehiro Tomiyasu – 6
Mattia Bani – 5,5
Stefano Denswil – 6
Ladislav Krejci – 6
 
Gary Medel – 6
Blerim Dzemaili – 5
 
Riccardo Orsolini – 6
Roberto Soriano – 5
Nicola Sansone – 5
 
Federico Santander – 6                                       

***
Andreas Skov Olsen – 6
Rodrigo Palacio – 5,5
Mattia Destro – Spelade för kort tid för att betygsättas

Källor:
bolognafc.it
zerocinquantuno.it

Mikael Mansjö2019-09-29 23:04:19
Author

Fler artiklar om Bologna