Lagbanner
2016-05-23 02:00

Pittsburgh - Tampa Bay

Inför: Cagliari - Napoli

Baksmällan från Regginamatchen är över, liksom hopp om fortsatt spel i Serie A nästa säsong. Den närmaste tiden får Cagliari göra så gott man kan för att hålla den teoretiska chansen vid liv.

Först i raden av dessa matcher som mer eller mindre saknas spänning, står mötet mot Napoli. Ledda av den före detta Cagliaricoachen Edi Reja harvar Napoli i seriens ingenmansland, vilket för en nykomling får ses som en framgång. Laget har imponerat framförallt på sättet som man samlat in poängen. Om Serie A:s status höjdes i och med Napolis återkomst har spelarna även höjt underhållningsvärdet med den ostoppbara målfabrikationen. Synd bara att en del av det har gått de svenska tittarna förbi eftersom ingen av kanalerna har sändningsrättigheter från San Paolo.

En match som missades var premiären. Mot Cagliari. 2-0 i den mest framgångsrika sardiska premiären på evigheter, tack vare Matri och Foggia.

Vem hade trott att mindre än ett halvår senare skulle Cagliari vara seriens hopplösa jumbo, medan Napoli inte ens skulle se nedflyttning som en realistisk risk.

Det är ingen idé att tjata vidare om chansen som Cagliari gav bort förra veckan att hänga med de andra nedflyttningskandidaterna. Men det sätter såklart sitt prägel på matchen, att Cagliari i praktiken redan är i Serie B. Visst skulle en vinst imorgon göra att läget ser långt ifrån kört ut. Men det krävs att den följs av ytterligare segrar. Som mot Juventus och Palermo borta inom en snar framtid. Och det är där vi har sett tillräckligt mycket i år för att drömma; laget har begränsningar.

I startelvan återkommer Daniele Conti. En märkbar förstärkning. I övrigt väntas Michele Ferri återkomma efter några veckors frånvaro. Även Larrivey, som är tillbaka efter avstängning, ryktas som en man för startelvan.

Kuriosa: de senaste fyra matcherna på Sant’ Elia mellan lagen har slutat oavgjort. Den senaste Napolisegern kom i maj 1995.






Hossein Nayebagha 2008-01-26 21:45:00
Author

Fler artiklar om Cagliari