-
-

Cagliari - Milan 0-0: Primo punto...

Cagliari bet samman och visade karaktär när det som mest behövdes. Mål uteblev ännu en gång, men säsongens första poäng roddes hem, utan att laget på något sätt behövde be om ursäkt för den.

Cagliari har nu spelat över 500 minuter utan att göra mål, men just den här gången är det nog ingen som är ledsen över det. I kvällens på förhandstipset hopplösa match mot Milan tog man en poäng som inte kunde ha kommit lägligare. Första poängen för säsongen efter fem raka förluster i inledningen är extra viktigt eftersom landslagsuppehåll nu träder in. I Rossoblu går nu till vila med en rejäl mental injektion inför fortsättningen.

Matchen fick en bra inledning, då båda lagen verkade mer intresserade av att göra mål än att avvakta.

Redan efter två minuter var Pato när att dribbla sig fri i straffområdet, men Agostini stod för en mycket bra brytning.

Ett par minuter senare kom hemmalagets första farlighet. Ett uppspel ledde till att Fini blev helt ren till höger om straffområdet, och slog ett lågt inspel som rullade snett förbi Abbiati och hela mållinjen utan någon skydd bakom. Varken Larrivey eller Acquafresca kom särskilt nära bollen.

Den värsta chansen kom dock efter halvtimmen när Larrivey blev fri efter ett inspel, och rundade Abbiati innan han gjorde bort sig i avslutsögonblicket. Vinkeln hade visserligen blivit för dålig, men argentinaren var inte ens nära att få bollen på mål.

Även Milan kunde ha gjort mål när Kaká kom ifrån en fallande försvarare och lade upp för ett mycket bra skottläge som Ambrosini dock inte kunde göra något bra av.

Överlag kändes Cagliari som det bättre laget i första halvlek, om än knappt.

Detta ändrades dock när andra halvlek kom igång. Det verkade som att sarderna hade förstått att de bara var 45 minuter från en meriterande poäng, samtidigt som Milan verkade mycket mer målmedvetet än första halvlek, även om man inte skapade några rejäla chanser.

Ambrosini prövade lyckan från 35-40 minuter med en "skottvolley" som Marchini tvingades tippa ut till hörna.

Omkring tio minuter in i halvleken började Cagliari rycka upp sig, och så småningom började man åter visa lite tåga. Kanske var det här som man egentligen tog en poäng.

Många anfall bröts av att Acquafresca sprang offside, eller ibland avvinkades för offside trots att han inte var det.

En riktig bra chans kom när den tidige inhopparen Jeda (Larrivey skadades i första hallvek) fick bollen omkring straffområdeslinjen, och valde att passa ut till höger där FIni kom fran och sköt utanför krysset.

Emellanåt oroade Pato åt andra hållet. En gång sprang han fri på en genomskärare, men Marchetti - som för övrigt gjorde kanske sin bästa match för säsongen - kunde rädda brassens skott från vänster.

Efter att Cossu fått iväg ett farlig skott i andraläget på en hörna kom Cagliaris andra riktigt stora chans i matchen. Jeda drev fram mot mål men lyckades aldrig komma till avslut. Istället tacklades bollen framåt av en Milanspelare så att den gick mot den framrusande Agostini, som därmed kom helt ren med Abbiati, men det märktes att han inte var rätt man för jobbet. Istället för att spela snett till höger där lagkamrater skulle kunna smälla till bollen in i öppet mål, eller helt enkelt göra ett bra avslut, försökte han placera bollen i den smala luckan mellan Abbiati och den närmaste stolpen. Bollen gick strax utanför.

Ambrosini fick ännu en gång chansen att dra kallduschen över Sant´Elia, men hans nick på hörna i den 80:e minuten studsade halvmetern utanför stolpen.

Det blev sedan aldrig någon tryck från gästerna på slutet. Tvärtom kom Cagliari närmare.

Först blockerades Finis tunga skott av Maldini, så att bollen gick som en lyra strax över ribban.

På samma hörna fick Conti chansen att nicka bollen förbi en chanslös Abbiati men fick felträff.