Sirius - IFK Göteborg
0 - 2

Siena - Cagliari 1-1: Fortsatt stabilt

Cagliari är fortsatt obesegrat år 2010, medan Siena missade chansen att haka på lagen kring nedflyttningsstrecket, när de båda lagen delade på poängen på Artemio Franchi.

Slutresultatet på Artemio Franchi gynnade inte något av lagen, men Cagliari kan åtminstone gå vidare med vetskapen om att man fortfarande vägrar att förlora. Sviten sträcks ut till fem raka utan förlust, varav många efter mer eller mindre hopplösa underlägen.

Dagens match mot Siena var inledningsvis inte särskilt händelserik. Chanserna i första halvlek var begränsade främst till Massimo Maccarones finurligheter. Maccarone som tidigare var något av en flyttfågel har nu under ganska många år levererat på löpande band för Siena, och börjar bli något av klubbens svar på det som Francesco Cozza har varit för Reggina, om än i en något annorlunda roll - en rutinerad räv som ständigt räddar sitt lag från undergången.

Redan efter två minuter drev han in i Cagliaris straffområde från vänster, tog sig förbi ett par rödklädda och försökte placera in bollen i bortre stolpen med högern men placeringen var inte tillräckligt bra.

Bara någon minut senare var han framme på en soloräd igen, den här gången centralt ut mot höger där hans skottförsök blockerades av Cagliariförsvaret.

I den 20:e minuten försökte var han på väg att göra repris på sitt första läge, men lurade alla med att istället spela in bollen mot Vergassola, som inte riktigt lyckades, men i andraläget kunde Codrea dra till. Inget hårt träff för rumänen, men bollen studsade oroligt förbi Marchettis högra stolpe

Kvarten senare kom ett inskruvat frispark från nära håll, som var en tåträff från att förmodligen ge hemmalaget ledningen.

* * *

Andra halvlek började inte bra för Cagliari.

Först fick Diego Lopez utgå med skada efter en duell med Sienaanfallaren Jajalo. Canini fick kliva in där han hör hemma och ersättas av Dessena.

Sedan, i den 62:a minuten blev Larrivey - typiskt nog efter att ha upplevt sin karriärs största ögonblick förra helgen - utvisad, efter att ha kommit sent i en tackling och därmed tagit sin andra varning.

Däremellan stack Matri upp med ett hyfsat försök mot den närmaste stolpen.

I den 70:e minuten gav Astori slarvigt bort ett uppspel från egen planhalva, vilket ledde till kontring för Siena. Maccarone - vem annars - klev fram och skaffade sig ett ypperligt skottläge, men fick inte bollen på mål.

Till slut kom hemmalagets ledningsmål, med elva minuter kvar att spela. Calaió, som var matchens store hjälte när Siena vann det första mötet på Sant´Elia med 3-1, fick bollen en bit till höger om straffområdet, tog några kliv och sköt högt mot närmaste stolpen, och fick se bollen gå upp i krysset bakom en ganska chanslös Marchetti.

Hemmaledning och numerärt överläge, men Cagliari är inte laget som ger upp. Det har vi lärt oss.

Bara minuten efter målet fick man en livlina tillbaka in i matchen.

Parola slog en fantastisk höjdboll på one-touch vilket gav Cossu friläge i straffområdet. Han fälldes bakifrån av Cribari. Rött kort för Cribari som var alltför besviken på sig själv för att ens orka protestera, och straff för Cagliari.

Cagliaris interna skytteligaledare Matri tog hand om straffet och gjorde inget misstag. Bollen i målvakten Pegolos högra hörn.

Nästa vecka blir det möte mot Sienas ärkerivaler Fiorentina, på Sardinien.