Lagbanner
Rubrik saknas

Rubrik saknas

Ett par mindre spelarövergångar har skett i Azzurri di Toscana under VM-uppehållet.

Nyinkomna spelare

Matteo Bonatti, Carrarese (C2).
En allroundskicklig försvarare som är född 1981. Inledde sin karriär i Empolis giovanile - sektion för att sedan flytta neråt i seriesystemet. Nu är han alltså tillbaka på Carlo Castellani, som reserv eller ordinarie återstår att se.

Lino Marzoratti, Milan (A). En lovande försvarare som är född, precis som undertecknad, 1986. Har tillbringat sin karriär hittils i AC Milans ungdomssektion, något som undertecknad inte har åstadkommit.

Återkomna spelare

Mirko Gasparetto, Mantova (B).
Har tillbringat ett fleral säsonger i Empoli utan någon särskild genomslagskraft. Lånades i vintras ut till Mantova där han åtminstone fick spela regelbundet. Anfallaren är nu tillbaka för att bredda Empolis tunna trupp.

Davide Matteini, Pescara (B). Den andre evigt lovande anfallaren i Gli Azzuri di Toscana. Precis som Gasparetto lånades Matteini ut i vintras för att få mer speltid, vilket han fick i Serie B - laget Pescara. Nu är även han tillbaka på Carlo Castellani.

Uppflyttade spelare

Davide Bassi, född 1985, målvakt.
Med rutin från Serie C - laget Massese. Lär som bäst agera andremålvakt.

Ivano Baldanzeddu, född 1986, försvarare. Även han med rutin från Massese.

Eder Martins Citadin, född 1986, anfallare. Brasilianare som värvades inför förra säsongen till Empolis ungdomslag. Har tydligen gjort det så pass bra att han får A - lagsförtroende.

Vincenzo Pellechia, född 1985, anfallare. Lovande anfallare som spelat i Serie C2 med Castelnuovo Garfagnana och nu senast i Serie C1 med Pisa. Var utlånad till de två klubbarna. Upptagen i A - laget för att bredda den sargade truppen.

Leonard Jägerskiöld Nilsson2006-07-13 12:05:00

Fler artiklar om Empoli