Lagbanner
Rubrik saknas
Inga tifosi azzurri i Europa den kommande säsongen

Rubrik saknas

Empoli snuvas på Uefacupplatsen

Det kan inte undgått en enda fotbollsbevandrad själ att den italienska fotbollen är infekterad av korruption och andra hemskheter efter de diverse repressalierna denna sommar. I och med Juventus, Fiorentinas och Lazios nedflyttning hade Empoli rätt till den sista Uefacupplatsen enligt tabellen. Dessvärre har Empoli fått avslag.

Milan med sina 44 poängs avdrag från föregående säsong hamnade alltså 1 poäng efter Gli Azzurri di Toscana och således var det en kamp mellan David och Goliat om vem som skulle tilldelas den sista betydande Europaplatsen i Italien. Tyvärr kan inte David alltid vinna. Rapporterna går isär om anledningen till att vi missar den europeiska fotbollsfesten, men det finns tydligen osäkerheter kring Uefas hanterande av målet i fråga.

 En anledning sägs vara att Empoli inte ens försökte få licensen då de struntade i att betala Uefa den summa som krävs för att få ingå i Uefacupen. En annan är att Empolis faciliteter inte är tillräckliga för spel i Europa och att den stolta klubben då nekat att använda sig utav lokalkonkurrenten Fiorentinas högborg (Artemio Franchi). Den värsta anledningen är den att Uefa skall ha påstått att Empoli lämnade in ansökan 3 timmar efter begärd deadline! Om så är fallet undrar man gärna om inte Milan har ett finger med i spelet, för som ni vet, även för utomstående kommer alltid Goliat vara större än David...

Detta är givetvis en negativ nyhet för Empoli. En plats i Europa hade gett klubben något utav det erkännande som klubben faktiskt förtjänar, samt ett ansenligt ekonomiskt tillskott med våra mått mätt. Det enda positiva är väl att laget nu kan fokusera helt och hållet på Serie A, för visst hade spel på två fronter kunnat hota Empolis prestation och således existens i den italienska högstaligan?

FORZA EMPOLI!!!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2006-07-20 13:19:00

Fler artiklar om Empoli