Lagbanner
Rubrik saknas
Publiken som kommer att sakna Tavano

Rubrik saknas

Det oundvikliga har dessvärre skett

Empolis i särklass bästa spelare från fjolårssäsongen har nu lämnat föreningen. Trots medverkande i söndagens vänskapsmatch har han nu alltså ändå flyttat. Olyckligt är det att han lämnat, någorlunda positivt är att vi inte släppte honom till en ligakonkurrent då hans destination heter Valencia.

Med sina 19 mål var Francesco Tavano antagligen den största bidragande orsaken till att Empoli hamnade på en så pass fin tiondeplacering som faktiskt sanning var den senaste säsongen. Affären kostar Valencia dryga 10 miljoner Euro, vilket innebär ett ungefärligt belopp på 100 miljoner svenska kronor. Det är oerhört bra med pengar för en sådan liten klubb som Empoli faktiskt är, men frågan är ändå om man inte hade kunnat mjölka ut mer pengar ur TavoGol?

Den nu 27-årige Francesco har skrivit på ett 4års-kontrakt med den spanska superklubben. Innerligen roligt för Tavano då detta blir hans första storklubb som fullfjädrad spelare (tiden i Fiorentina räknas inte då han endast figurerade där som ett halvobskyrt löfte). Däremot tycker jag att det är ett underligt val utav Tavano, att välja Valencia. Visst han får säkerligen bra med pengar och han hamnar faktiskt i en utav de bättre och mer stabilare föreningarna i Spanien, men konkurrensen är mördande. Med den interna skyttekungen David Villa och nyförvärvet samt legendaren Fernando Morientes lär det bli svårt för TavoGol att etablera sig på Méstalla, dock önskar vi honom all lycka!

Empoli då? Om vi var nedflyttningskandidater redan innan denna flytt är vi säkerligen favorit till nedflyttningen nu, tråkigt, men å andra sidan var vi det redan inför förra säsongen och då slutade vi på en extremt hedersam tiondeplats. Vi ska dock inte hymla, detta är ett tecken på brist på ambition. Att sälja sina bästa spelare för en spottstyver (nåja) innebär att man försätter sig i en sits där man istället för att titta uppåt i tabellen snarare tittar nedåt. Empoli är en sådan där jojoförening som dessvärre alltid kommer att nöja sig med ett nytt kontrakt i Serie A, istället för att satsa på den mycket fina fjolårsplaceringen väljer man att återigen endast satsa på det nya kontraktet... ledsamt.

Det jag/vi på redaktionen vill se nu är förstärkningar som gör skäl för sina namn, vi behöver onekligen en förstemålvakt (Guardalben kanske?) då Balli, i all ära, inte räcker till som förstemålvakt på denna nivå, lägg därtill att en försvarare, en yttermittfältare samt en anfallare av rang behövs i truppen. Jag hoppas innerligen på förstärkningar, för annars lär detta bli ett tungt år för oss Azzurri, men signore Cagni verkar relativt nöjd med sitt manskap.

Som sagt vi väntar på de där värvningarna som aldrig kommer...

Buona fortuna ed un nuovo anno felice Tavano! Speriamo che facciate un grande successo!

FORZA EMPOLI E TAVANO!!! PER SEMPRE!!!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2006-08-17 12:53:00

Fler artiklar om Empoli