Lagbanner
Rubrik saknas
Här i Inters färger

Rubrik saknas

Empoli har äntligen gjort klart med en namnkunnig spelare

Ingen mindre än Daniele Adani är den nye mannen för Empoli. 33-årige Adani skrev på för Gli Azzurri di Somma tidigare under dagen då han sade att det var med stor entusiasm som han skrev på för Toscanas Azzurier.

Adani är en mittback med rutin så det räcker och blir över, ända sedan tiden i Champions League med Fiorentina har han varit en personlig favorit som frälst mitt fotbollshjärta mången gånger. Utöver Toscanska konkurrenten Viola har den tidigare landslagsspelaren Adani även representerat följande klubbar:
Modena
Brescia
Inter
Ascoli

Empolis nya försvarare inledde karriären i dåvarande Serie B - laget Modena, men efter tre säsonger flyttade Adani till lokalrivalen Brescia. Det var i Brescia som Daniele fick sitt genombrott och efter ett antal fina säsonger gick flyttlasset till Florens och Fiorentina där han verkligen gjorde sig ett namn. Med Champions League- spel och en italiensk cuptitel efter sejouren i den före detta huvudstaden kunde Adani känna sig stolt. Dessvärre var hans flytt därifrån något olycklig. Han var kvar i Viola ända till slutet (då de tvångsdegraderades till Serie C2) då gick han utan kostnad till Inter.

I Inter blev det två säsonger där han fick finna sig i att sitta allt som oftast på bänken. Under hans sista säsong i Nerrazzurri stod han dock för 3 mål i Champions League vilket är imponerande för en mittback!

Efter sejouren i Inter flyttade han tillbaka till genombrottsklubben Brescia och det är här som Adanis karriär stannar upp. Han var delaktig i nedflyttningen till Serie B av denna postmodernt klassiska klubb och därmed flyttade han istället till fjolårsnykomlingarna Ascoli. Många trodde, även jag, (säkerligen Adani själv också) att han skulle vara förstavalet på sin position i Ascoli, tyvärr blev inte fallet så på grund utav skador. Han medverkade endast i 6 matcher i Serie A för Ascoli den senaste säsongen och numer representerar han alltså Empoli!

Jag både tror och hoppas att Adani hittar tillbaka till sitt gamla jag och således hjälper Empoli till ett nytt Serie A - kontrakt.

Spero che Adani diventi un gioccatore grande in Empoli!

FORZA EMPOLI PER SEMPRE!!!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2006-08-30 18:10:00

Fler artiklar om Empoli