Lagbanner
Rubrik saknas
Storfavoriten som inte kan vinna?

Rubrik saknas

På detta vis slutar den italienska tabellen enligt oss på redaktionen

Som ni säkerligen kommer att märka är den övre halvan nästintill identisk med det sammanställda tipset från alla redaktioner här på svenskafans italiensida. Man undrar då om det är vi här på Gli Azzurris redaktion som fått stå mall, men för allt vi vet är det inte så.

Självfallet är vi lite mer optimistiska än totaltipset och tror därför på överlevnad för vårt kära Empoli. En reaktion på detta är att följa inom en snar framtid.

1. Milan
Poängavdraget som Milan fick kommer givetvis att göra det något svårare för dem, samt att Inters bästa lag på pappret på mycket länge inte tänker ge upp alldeles för lätt, men Milan är dessvärre alltid Milan och Inter är fortfarande Pazza Inter.

2. Inter
Detta är året som Nerrazzuri ska få jubla, så kommer icke bli fallet. Man satsar benhårt som alla tidigare säsonger, men Inter är Inter och Inter kan Inte vinna. Man faller på målsnöret bakom lokalrivalen.

3. Roma
Det enda lag som i praktiken kommer att kunna hota de två stora. Spalletti är ett geni och Totti är numer allt oftare en mästare.

4. Palermo
Zamparinis rosa satsar något oerhört på att ta den åtråvärda Champions Leagueplatsen. Med spelare som Bresciano, Símplicio, Corini, Di Michele och Barzagli är det inte omöjligt.

5. Sampdoria
Med många fina värvningar har La Samp både breddat och spetsat truppen, Novellino skall visa att den senaste säsongen var en engångsföreteelse.

6. Chievo
Det lilla laget från Verona har äntligen etablerat sig på riktigt i Serie A. De flygande åsnorna anförda utav Don Quijote kommer återigen att ta en Europaplats, dock inte tack vare kvalité utan snarare tack vare brist på detsamma hos de övriga lagen.

7. Udinese
Laget verkar äntligen vara på rätt väg igen och värvningar såsom Andrea Coda, José Montiel och i synnerhet Gaetano D'Agostino imponerar. Lägg därtill att man har spelare som De Sanctis, Felipe, Giampiero Pinzi, Muntari samt Iaquinta kvar i laget, det kan bara bli bättre än förra säsongen.
 
8. Livorno
Livorno mår inte bra när hjälten Cristiano Lucarelli inte mår bra. Presidenten verkar göra allt för att han skall vantrivas i sin hjärtas klubb, det bådar inte gott, dock har Lucarelli levererat under press tidigare. Att Donadoni inte finns kvar är givetvis en nackdel.

9. Fiorentina
Justitemord eller ej men Viola kommer att resa sig. Man har behållit stommen av succélaget från i fjol samt värvat kompetenta spelare. Fiore, Jímenez och Brocchi kommer att saknas men Gobbi, Liverani och Mutu är meriterade nyförvärv. Att Toni stannar hjälper dem till den övre halvan trots diskutabla minuspoäng.

10. Lazio
Inte lika stort poängavdrag som ovanstående men hamnar ändå efter den Toscanska storheten. Det bli ändå övre halvan för laget från Latium. Ledesmas internationella genombrottsår?

11. Siena
Juventusadepten som nu ligger en serie ovanför sin beskyddare. Stor omsättning som vanligt i de svartvita från Siena. Att ha med i ekvationen är att man lyckades behålla Crespo-kopian Erjon Bogdani, en mycket underskattad anfallare. Det räcker till deras bästa placering på länge.  

12. Parma
Genomgår fortfarande ett ekonomiskt stålbad och låter värvningarna tala därefter. Ciaramitaro, Kutuzov och Gasbarroni kommer att göra det mycket bra. Däremot kan man enkelt ifrågasätta värvningen av Muslimovic. Håller sig på tryggt avstånd från nedflyttningsstrecket.

13. Torino
Återigen Turins bästa lag. Kommer att bli seriens bästa nykomling, mycket tack vare nyblivne världsmästaren Simone Barone samt Stefano Fiore som ständigt levererar. Nästan bara värvat kompetent (undantag Pancaro) och tappat överblivna spelare.

14. Cagliari
Nu kommer vi till lagen som kommer att få slåss för sin existens. Sardinierna sätter stort hopp till fjolårssuccén Suazo, är honduranen lika målfarlig denna säsong? Knappast...

15. Ascoli
Med 21 nya spelare och 19 som har lämnat klubben är Ascoli den klubben med överlägset störst spelaromsättning, det imponerar inte. Det som dock imponerar är att man ersätter flyktade Ferdinando Coppola med den rutinerade räven Gianluca Pagliuca. Det räcker till nytt kontrakt.

16. Empoli
Tappat sin bästa spelare i Francesco Tavano som stod för makalösa 19 mål den senaste säsongen samt att man förlorat det stora backlöftet Andrea Coda som spelade 36 matcher av 38 förra säsongen. Kampen om överlevnad fortsätter för Gli Azzuri di Somma och man sätter stort hopp till kollektivet då bristen på stjärnor utöver duktige Almíron, ojämne Vannucchi och skadebenägne nyförvärvet Adani är påtaglig.

17. Atalanta
Glenn Strömbergs Atalanta är tillbaka och är det för att stanna, åtminstone i två säsonger. Värvningen som alla talar om är självfallet Christian Vieri, är han motiverad? Kan han hitta tillbaka till storformen han hade i Inter? Vieri är långt ifrån den han en gång var, men visst leverera lär han säkert göra. Att ta Abéijon från Cagliari är imponerande, radarpar med Donati på det centrala mittfältet?

18. Messina
Laget som egentligen åkte ur förra säsongen och sedermera tog Bolognas plats upp tillbaka till Serie A. En trupp som förberedde sig på Serie B skall nu alltså spela Serie A, håller det? Ascoli klarade det förra året, men Messina? Nja, tveksamt. Restspelare från Serie A och eliten (nåja) från Serie B samt en japan räcker inte till förnyat kontrakt.

19. Catania
Tråkigt för Sicilien att när de väl har tre lag i högstaligan igen kommer två av dem att falla ur. Catania var överlägsna i Serie B, men i Serie A blir det jobbigt. Inget nytt Treviso men påtagligt svårt kommer det att vara. Enda värvningen som egentligen höjer ögonbrynen är Giuseppe Colucci. Att Lorenzo Stovini och Gianluca Falsini är de två efterföljande värvningarna i *storleksordning* är ett svaghetstecken.

20. Reggina
Det lilla laget från Calabrien som länge gäckat expertisen med sitt starka hemmaspel och förnyade kontrakt gång efter annan får nu tyvärr finna sig i att bli tabelljumbo. Inte för att laget är sämst, för det är de verkligen inte. Bara det att 15 poängs avdrag är för mycket för Reggina. Tung spelarförlust i spelfördelande Cozza som flyttar tillbaka till Siena.

Leonard Jägerskiöld Nilsson2006-09-09 00:25:00

Fler artiklar om Empoli