Lagbanner

Välkomna Chievo

Chievo kommer på besök i eftermiddag för att testa sina krafter med Empoli.

Klockan 15.00 kommer herr Squillace att blåsa igång matchen på Carlo Castellani. I ena hörnan finner vi Empoli och i den andra hörnan finner vi dagens motståndare Chievo.
Förra året när dessa två lag möttes på Carlo Castellani slutade matchen 2-1 till Empoli, efter mål av Rigano, Tavano och Brighi. Ingen av dessa målskyttar finns med idag. Rigano fick inget nytt låne kontrakt och försvann, Tavano bytte Empoli mot Valencia och Brighi är tydligen skadad inför dagens drabbning.

Chievo kommer till match med en ganska skral inledning på säsongen, förlusten mot Siena kan inte ha varit alltför kul. Empoli däremot "skräll" vann i förra omgången borta mot Sampdoria och bröt därmed två sviter, dels att vi aldrig hade besegrat Sampdoria borta samt att vi aldrig gjort mål mot dem borta. En skön seger så att säga.

Dock är inte allt underbart inför matchen, Adani, Ascoli, Eder och Tosto saknas för Empoli och det är oklart om Almíron kommer att spela då hans skada inte riktigt läkt. Men redaktionen räknar kallt med att startelvan blir ganska så intakt från de laget som mötte Sampdoria, dock med ändringar på de utsatta positionerna där skador har inträffat.

Vi förväntar oss en tight och hård match, inget riktigt skönspel förmodligen utan med kollektiv kamp och förhoppningsvis kommer Empolis kollektiv att kämpa ner ett Chievo som haft problem med att täcka upp bakåt och det märks att D’Anna saknas.
Hur Chievo skall täcka upp förlusten av Brighi på mitten återstår att se men det finns kvalité i laget från Verona. Framför allt Scurto är en liten favorit. Jag hoppas dock att han och resten av Chievo får det tungt ikväll, helst riktigt tungt.

Däremot vet jag att vi är Empoli och att Chievo är hungriga på en seger efter förlusten i ligan och sen förlusten i Uefa-cupen. 0-1 tippas det på, även om jag hoppas på 5-0 ;).

Empoli, per sempre nel mio cuore. Spedisca, verso la vittoria!

Johan Mossberg2006-09-17 11:26:00
Author

Fler artiklar om Empoli