Lagbanner
Inför bortamatchen mot Atalanta
Christian Vieri är onekligen Atalantas största profil

Inför bortamatchen mot Atalanta

På onsdagen reser Empoli till Bergamo för att ta sig an nykomlingarna Atalanta

Det numera halvklassiska jojolaget Atalanta från Bergamo utanför Milano står alltså härnäst på Empolis agenda. Atalanta är antagligen i Sverige mest känt för härlige Glenn Strömbergs tid i klubben. Givetvis mycket att skryta med, men det ter sig givetvis lätt i jämförelse med Johnny "Bråttoms" tid i vårt kära Empoli!

Skämt åsido, Atalanta är allmänt känt för sin, likt Empoli, fina ungdomssatsning. En taktik som Empoli har använt sig av sedan lång tid tillbaka, medan Atalanta anammade en satsning på framtiden i slutet av 90-talet. Trots detta sena beslut har Atalanta utvecklats till kanske den största plantskolan inom italiensk fotboll, näst efter Parma förstås.

Inför den tredje omgången i Serie A har båda lagen tagit 4 poäng var. Empolis båda inledande matcher är vi nu väl förtrogna med, men däremot inte med Atalantas. De inledde fint hemma mot Ascoli med en stark 3-1 seger för att sedan spela mållöst borta mot notoriskt hemmastarka Catania. Det är egentligen två nedflyttningstippade lag som gör upp om en topplacering inför den fjärde omgången. Säsongen är visserligen ung, men lite otippat är det väl ändå att både Empoli och Atalanta ligger på topp 5?

Atalanta har en hyfsat kvalitativ trupp som mycket väl kan lyckas men som samtidigt har nederlagsoket över sig. Spelare som utmärker sig i hemmalagets trupp är: intressante försvararen Talamonti, den toscanska legenden Luca Arriatti, mittfältstrion Massimo Donati, Nélson Abeijon samt hemvändande Cristiano Doni, hyperintressante brassen Ferreira Pinto från Cesena samt de tre anfallsessen Riccardo Zampagna, Nicola Ventola samt äckligt rutinerade Christian Vieri. Som sagt, ett svårtippat lag.

Vad Empoli anbelangar är skadesituationen relativt oförändrad. Ficini är tillbaka i full träning medan Daniele Adani och unge anfallaren Éder är tillbaka i lätt träning. Buscé verkar ha sträckt sig på en utav de senaste träningarna, men det skall förhoppningsvis inte vara någon fara med hans medverkan. Dessvärre är Vittorio Tosto och Richard Vanigli fortfarande skadade.

Empoli förmodas ställa upp med följande startelva:
Balli, Lucchini - Raggi - Pratali - Marzoratti, Almíron - Ficini, Buscé - Vannucchi - Gasparetto, Saudati

Med reservation för ändringar förstås. Jag tror på en inte särskilt välspelad historia där hemmalaget kommer att stå för det mesta i kreativ väg medan Empoli kommer att kämpa på sedvanligt hårt manér. Inte speciellt vågat tippar jag 1-1 där Zampagna och Almíron hittar nätmaskorna. En seger här vore självfallet mycket bra för laget och det skulle ge Cagni anledning att möjligtvis drömma om mer än ett förnyat kontrakt.

FORZA EMPOLI! SPERIAMO CHE NOI VINCERIAMO DOMANI SERA! FORZA AZZURRI!!!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2006-09-19 21:14:00

Fler artiklar om Empoli