Lagbanner

Välkomna Palermo

Empoli tar imorgon emot serieledarna Palermo på Carlo Castellani i en väldigt svår match för Gli Azzuri.

Serieledarna Palermo kommer på besök till Carlo Castellani för att försöka övervinna obesegrade Empoli. Empoli har inlett denna säsong mycket bra, seger mot Sampdoria och två kryss mot svårspelade Chiveo och nyuppflyttade Atalanta. Palermo har full pott efter tre omgångar och man har även gjort hela 11 mål, flest i hela serie A. Däremot har man också släppt in ganska gott med mål, hela 7 stycken. Så chansen finns för Empolis anfallare. 

Empoli har bara gjort 3 mål framåt och endast släppt in 2 mål. Att defensiven har fungerat så bra som den har gjort kan man tacka veteranen Balli för, han har verkligen storspelat i de inledande matcherna. Och detta har gjort att han har näst bäst räddningsprocent i hela ligan.

Palermos tränare Guidolin har rätt många spelare att välja mellan, speciellt när man har råd att sätta Caracciolo på bänken, och man får finna sig i att gälla som tunga favoriter mot nedflyttningstippade Empoli. Dock är nog Palermo medvetna om att man såklart måste se upp med Vannucchi, Almiron och Pozzi.

Empoli strävar efter att plocka ytterligare poäng i jakten på Scudetton. Frågan är dock hur målrikt mötet på Castellani egentligen kommer bli, ser man till förra årets möte hos Empoli så ser det inte ut som att så många mål kommer göras då matchen slutade 0-1 till Palermo efter att Barzagli gjort mål i den 5:e (!) övertids minuten. Något som verkligen sved för Empoli fansen.

Revansch imorgon kanske?

Empoli, per sempre nel mio cuore. Spedisca, verso la vittoria!



Johan Mossberg2006-09-23 18:10:00
Author

Fler artiklar om Empoli