Lagbanner

Till Rom

Empoli åker till Rom för att möta Roma på Olimpico och från Empoli så hoppas man på ännu en skräll.

Seria A tvåan mot Serie A femman möts i en ovanligt het match på Olimpico. Fyra matcher in på säsongen så har Roma spelat ihop 9 poäng, medans Empoli har spelat ihop 8 poäng. Förra omgången levererade Empoli en stor skräll när man besegrade starka Palermo hemma på Carlo Castellani och nu hoppas man såklart på ännu en skräll, denna gång mot ett Roma som har skador och en 1-2 förlust mot Valencia med sig i bagaget.

Var står egentligen Roma då? Skador plågar laget, Mexes, Martinez och Taddei saknas och Chivu är osäker på spel. Lägg där till att man har tappat tunge Dacourt och den evigt springandes Cufré. Vill även höja ett frågetecken kring målvakten Doni, det är inte den säkraste målvakten man kan ha i ett topplag. 

Intressant även att se Totti, en spelare som jag hyllar när han inte låter sitt alterego Spotti komma fram under matcherna, kommer att prestera idag. Tycker inte att han har kommit tillbaka till sin gamla form efter skadan. Visserligen nätade Roms favorit son mot Valencia, dock på en straff, men han ser tyngre ut på planen än vad han gjorde förr. Åldern kanske?

Likväl skall man inte underskatta Roma trots sina skador och CL förlusten, de krossade Parma förra omgången med 4-0 och laget är näst bäst i Italien för tillfället, och man har massor av kavlité i laget. Framför allt har man en av mina favoriter, Perrotta, som verkligen visade klass tillsammans med Pirlo under VM i Tyskland. En tuff nöt att knäcka för Empoli, ändå skall man komma ihåg att allt kan hända i fotbollen.

Empoli då? Ja, 8 poäng och femte plats är mer än vad man vågade hoppas på som säsongs inledning. Saudati verkar trivas och gör en del mål, försvaret funkar även utan Adani och vi har ligans kanske bästa målvakt just nu i Balli. Inga starkt lysande stjärnor men ett samlat kollektiv som gärna själper stora lag denna säsong.

Senaste mötet i Rom slutade 1-0 till Roma, målet inprickat av Perrotta efter 15 minuter och senast Empoli tog poäng borta mot Roma var 31/1/1999 när man spelade 1-1 i den 19:e omgången, Empolis mål gjordes av Cerbone på tillägstid. Inte mycket som talar för Empoli här inte.

Sju möten totalt, sex förluster och en lika är inte direkt resultat som skulle få mig att oddsa på Empoli denna match. Men vi är i ett positivt fält just nu och vem vet, kunde vi ta Palermo och Sampdoria så varför inte Roma? Dock tippar jag med hjärnan och säger 2-0 till Roma, mål av Perrotta och Totti. (bara för att jag ifrågasatt honom)

Empoli, per sempre nel mio cuore!  Non cadremo mai, insieme noi ci leviamo in piedi.

Johan Mossberg2006-10-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Empoli