Lagbanner
Säsongens första förlust
Il Aeroplanino sänkte sin moderklubb

Säsongens första förlust

Det tog hela 5 matcher innan Empoli förlorade denna säsong

Första förlusten för säsongen. Det är givetvis alltid tungt att förlora, men ändå, det känns inte alltför tungt för tillfället. Vårt kära nederlagstippade Empoli har hittils imponerat på fotbollseliten genom att gå obesegrade under de 4 första omgångarna. Att första förlusten skulle komma i säsongens tredje svåraste match var inte oväntat. Dessutom blev Empoli inte överkörda i denna tillställning som säkerligen många Romanisti hade förväntat sig.

Det var ingen större publiksiffra på Olimpico som välkomnade de blåklädda gästerna under söndagen. Trots att Roma var storfavoriter hade man förhoppningar inför matchen, dels på grund utav Empolis fina säsongsinledning, dels för den matchen undertecknad såg förra året. På Carlo Castellani förra året lyckades nämligen Gli Azzurri di Toscana besegra Roma med 1-0 (Tavano) trots att man fick Lucchini utvisad redan innan 30 spelade minuter. Nåja, det var då det...

Cagni ställde upp med sin numera sedvanliga ensamma anfallare (Saudati) uppbackad av ett ramstarskt mittfält. De diverse skadorna som laget drabbats av ställde givetvis till det i försvarslinjen för Empoli.

Som sig bör i matcher som denna försvarade sig Cagnis mannar väl medan Roma gick tidigt för seger. Balli inledde matchen bra tillsammans med sitt fyrmannaförsvar. Det var hemmalaget som stod för det kreativa spelet och självklart var det den förlorade sonen som skulle avgöra matchen.

Redan i den 23:e minuten avgjorde Empoli-fostrade Vincenzo Montella matchen med sitt enkla 1-0 mål, assisterad av vänsterkantsflamboyanten (möjligtvis nytt ord?) Max Tonetto. Att Empoli aldrig målmässigt kom tillbaka är tråkigt, men spelmässigt höll man jämna växlar med Roma matchen ut.

Man skapade egna chanser också, främst genom mittfältsdynamon Sérgio Bérnardo Almíron och inbytte Davide Matteini. 0-1 är visserligen en förlust, men ingen tung sådan, inte om motståndet är serieledande AS Roma.

Empoli
Balli, Lucchini (Marianini 52') - Raggi (Gasparetto 75') - Pratali - Marzoratti, Busce - Almíron - Moro - Vannucchi, Pozzi (Matteini 46'), Saudati

Som ni ser vittnar bytena Lucchini mot Marianini & Raggi mot Gasparetto om en tokoffensiv från Empolis sida. Dessvärre blev det ingen utdelning.

Efter denna match ligger vi på en delad sjätteplats, vilket onekligen är oerhört bra. Låt det fortsätta!

I övrigt tycker jag väldigt mycket synd om Parma som på några säsonger har gått från världens mest uppmärksammade ungdomssatsning till ett bottengäng i Serie A. Mycket tråkigt då det är en förening jag har sympatiserat med mycket länge. Annars var det kul att *våra bittra rivaler* Fiorentina kunde vinna. En fantastisk klubb som förtjänar bättre än att bli justitiemördade på det sätt som skedde under sommaren. Torino? Värvat mycket bra med spelare som Abbiatti, tvåvägsspelande Barone, underskattade Cedric Konan samt smarte mittfältsvirtuosen Stefano Fiore, vad händer?!

FORZA EMPOLI PER SEMPRE!!!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2006-10-02 15:30:00

Fler artiklar om Empoli