1+1=1

Empoli har spelat två svåra matcher, dels mot Fiorentina och dels borta mot Messina. Facit på dessa två matcher blev 1 poäng, lika borta mot Messina.

Empoli - Fiorentina 1-2:

Fiorentina, storebror, laget med stjärnorna. Det är alltid speciellt att möta kusinerna från "stan". Oavsett hur Fiorentina ser på derbyt och på kusinerna från landet så är det en viktig match för de flesta Empoli supportrarna (vi är inte många men vi finns). Dock får Fiorentina allt som oftast se sig som favoriter i dessa derbyn. Så var också fallet i den 6:e omgången av Serie A.

Fiorentina kom till start med ett betydligt mer namnstarkt lag, anförda av förra årets fruktade skyttekung Luca "Luha" Toni. I målet fanns en av seriens bästa målvakter, Frey. Framför honom formerade sig Ujfalusi, Dainelli, Kroldrup och Pasqual. På mitten huserade Donadel, Liverani, Blasi och Santana och längst fram fick Toni sällskap av Adrian Mutu. Ett betydligt mer namnstarktlag alltså.

Empoli valde att ställa seriens, för tillfället, bästa målvakt Balli mellan stolparna. Framför honom fick Raggi, Marzoratti, Pratali och Lucchini chansen. Marianini, Moro, Busce' och Vannucchi skulle försöka vinna kampen i mittensrike. Och längst fram befann sig Matteini och Saudati.

Matchen startade bra för Empoli. 1-0 på en kontring redan i den 29:e minuten. Målet inslaget av Matteini. Dock så skulle Fiorentina resa sig i andra halvlek, för då satte nämligen Mutu igång. Kvitteringsmålet gör han i den 69:e minuten på nick och i den 79:e minuten direktskarvar han fram en boll till Toni som inte gör några misstag utan enkelt gör 2-1 till Fiorentina. Empolis tuffare spel från första halvlek betalde sig inte, utan istället sprang man sig trötta och orkade inte resa sig efter 1-1 målet. Tung förlust, dock inte så oväntad förlust. Empoli låg efter detta på en 8:e plats och 18 poäng före Fiorentina.

Messina - Empoli 2-2:

Efter derbyt reste Empoli till en svår bortamatch mot Messina, som inlett säsongen riktigt starkt och nästan på samma överraskande sätt som Empoli. Empoli befann sig på en stark åttonde plats, på samma poäng som Messina som låg på en nionde plats.

Messina brukar vara svårspelade hemma på San Filippo, och trots en stämpel som ett botten//mittenlag så har man,precis som Empoli, ett starkt kollektiv och en härlig attityd på planen.

Empoli valde följande elva: Balli - Marzoratti, Adani, Pratali, Raggi - Moro, Marianini, Busce', Vannucchi - Matteini och Saudati.

Messina svarade med följande spelare: Storari, Lavecchia, Zanchi, Iuliano, Rea, Alvarez, De Vezze, Ogasawara, Masiello, Rigano' och Di Napoli.

Matchen började inte direkt bra för Empoli, den gamle belantingen Rigano' hittade rätt redan efter 9 minuter och därmed fick Messina en drömstart. Empoli föll dock inte ihop utan skulle resa sig. I den 32:a minuten fick Storari kapitulera för Saudati. Detta var Saudatis tredje mål för säsongen, vilket är ungefär så många som jag trodde han skulle göra totalt, snacka om att hittills ha motbevisat mig. *Ta i trä*

Lagen gick till halvtidsvila med ställningen 1-1. Dock skulle Messina göra ett till snabbt mål i början av andra halvlek. Ogasawara får chansen i den 54:e minuten och gör inga misstag. 2-1 till Messina. Och nu trodde nog många att Empoli skulle vika ner sig och falla ihop, precis som matchen omgången tidigare. Men icke, laget visade på moral och fortsatte anfalla. Detta gav utdelning då Busce' fick se bollen gå i nät i den 68:e minuten. 2-2 och båda lagen verkade ganska nöjda med detta resultat.

Två svåra matcher och en poäng, det måste ses som godkänt om laget heter Empoli. Vi kan glatt konstatera att vi hittills stått upp bra i de matcher vi spelat i årets liga.

Empoli Per sempre! Che non camminerete mai da solo, noi sono sempre con voi!