Lagbanner

Empoli vs Udinese

Ikväll är det återigen dags för match i serie A och Empoli ställs mot fjärde placerade Udinese.

Båda lagen plockade poäng i förra omgången. Empoli tog en stark poäng borta när man spelade 2-2 mot Messina och Udinese tog, som bekant, en pinne hemma mot Inter. Alltså är det två lag med bra insatser i benen som möts ikväll på Carlo Castellani. Dock får åttonde placerade Empoli ses som underdogs även i denna match då Udinese har en starkare trupp och ligger bättre till, dock har vi allt att vinna och det är inte över förräns den feta damen sjunger.

I Udinese finns onekligen mycket kvalité, med spelare som De Sanctis, Natali, Zapata, Obodo, Pinzi, Di Natale och den fruktade Iaquinta. Guldmedaljören från VM har hittills i år stänkt in 4 baljor i serie A, ett ganska bra facit för en anfallare av hans kaliber. Detta facit gör även att han ligger 1 mål efter ledande Rigano och på samma antal mål som förra årets suverän Luca Toni. Han leder även över Empolis bästa målskytt Saudati, även denna gång skiljer endast 1 mål.

Lagen har såklart mötts förrut, och tittar vi bara på statistiken så har Empoli bra statistik hemma mot Udinese, av 6 möten har Empoli 2 segrar, 3 lika och endast 1 förlust. Ett bra facit för ett litet lag som Empoli.

De senaste tre mötena har slutat på följande sätt:

Förra årets möte slutade 1-1, efter att Felipe kvitterat Empolis ledning som man tillskansat sig genom Tavano 3 minuter tidigare. Matchen spelades inför pinsamma 5.051 åskådare.
Säsongen 2004 vann Empoli med 2-0, Busce' och Cribari hette målskyttarna den dagen. Och även denna gång var det en pinsam publik siffra, bara 3774 åskådare, nästan Häcken klass på den siffran.

Och till sist säsongen 2003, då slutade även den matchen 1-1. Målskyttar den gången blev Pinzi och för Empoli en viss Di Natale. Någon som vill gissa publik siffran? 2000? 1500? Nej, faktiskt så var det  8.213 åskådare där den matchen. En siffra vi förmodligen inte slår ikväll.

Tänker satsa mina pengar på ett gångbart resultat, 1-1. Udinese tar ledningen med Empoli kvitterar genom Saudati när runt 15 minuter återstår. Och vad beträffar publiken så tror jag det kommer runt 5000 åskådare, ungefär lika många som BP har haft på hela året hemma på Grimsta alltså.

Empoli per sempre.


Johan Mossberg2006-10-25 12:52:00
Author

Fler artiklar om Empoli