Lagbanner
Il secondo derby di Toscana
Mästerlige Lucarelli

Il secondo derby di Toscana

Empoli åker till Armando Picchi för att ta sig an Toscanakonkurrenten Livorno

Ett Livorno i svag form. Nu senast blev de utskåpade på Giuseppe Meazza av ett Inter som till slut kunde vinna med hela 4-1. I Uefacupen går det inte särskilt bra heller, visserligen har man gått till turneringens gruppspel, men man övertygade föga när man förlorade med 2-3 hemma mot krisklubben Glasgow Rangers. Att sedan Cristiano Lucarelli vilats mycket på sistone på grund utav trötthet bådar inte gott för hemmalaget. Dock skall man säga att det var just var Lucarelli som stod för Livornos mål mot just Inter.

Livornos form till trots ligger de två poäng före Empoli i tabellen. Skillnaden på de två lagen i år är att Empoli är mer målsnåla både hemåt och bakåt. Detta är givetvis inte särskilt konstigt då det ena laget har Lucarelli och det andra laget har Cagni.

Det senaste derbyt Empoli spelade var nyligen i ligan. Man förlorade hemma mot det stortoscanska laget Fiorentina med 1-2. Livornos senaste derby var den mållösa matchen mot Siena just på hemmaarenan Armando Picchi.

Det må vara en nästan identisk situation i tabellen lagen emellan men lagens målsättningar är vitt skilda. Empoli satsar på fortsatt överlevnad i högsta serien medan Livorno återigen vill ha en plats i Europa. Onekligen blir det spännande att se vilket lag som lyckas bäst med sin respektive målsättning.

Empolis startelva är ännu inte släppt men som sig bör när det gäller signore Cagni lär det bli en defensiv uppställning med Saudati ensam på topp. Räkna dessutom med några rotationer på spelarplatserna sett till senaste matchen (1-1 mot Udinese). Adani lär saknas tyvärr men förhoppningsvis är Almíron tillbaka där han hör hemma, på planen alltså.

Detta är en svår nöt för Empli att knäcka. Jag tror på en tät och jämn match där Livorno håller i taktpinnen. Dessvärre tror jag på nederlag, men jag hoppas på seger och därmed låter jag mitt tips vara osagt.

FORZA EMPOLI PER SEMPRE!!! ANDIAMO VERSO LA VITTORIA!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2006-10-28 14:02:00

Fler artiklar om Empoli