Lagbanner

Poäng mot Livorno

Andra derbyt genom tiderna mellan Livorno och Empoli, på Armando Picchi, slutade mållöst. Därmed lyckades underdogen Empoli återigen knipa en poäng.

Empoli åkte för att möta konkurrenten Livorno, en svår nöt att knäcka sades det från Empoli håll innan matchen. Trupperna är vitt skilda, Amelia kontra Balli. Danilevicius mot Matteini, Lucarelli mot Saudati, ja ni fattar själva. Inte många som trodde på Empoli när man jämnförde trupperna. Men vi hade "skrällt" förr denna säsong.

Livorno skulle bara ut, spela runt bollen och vinna säkert med 2-0 hette det. Empoli skulle krossas hette det. Skit samma att det var derby, Empoli var ändå för dåliga. Lucarelli skulle sänka Empoli, precis som vid förra mötet. Undrar hur det känns nu hos Livorno fansen? Det blidde inga Lucarelli mål (trots att denne man spelade hela matchen), det blidde ingen kross den kvällen inför 8.379 åskådare. Istället tätade Empoli defensiven, gick på kontring och klarade 0-0 borta mot Livorno. Och jag måste säga att det var med ett leende man lutade sig tillbaka i vardagsrumet och kände sig härligt avslappnad. Vi bärgade, återigen, en otippad poäng.

Visserligen är inte 0-0 ett dröm resultat, men hej, vi knep en poäng. Vi knäppte några självsäkra Livorno fans på näsan och vi bärgade en skön poäng i derbyt. En poäng vi nu bygger vidare på inför mötet med Lazio. En extremt svår match för Empoli, även om vi ligger före Lazio i tabellen.

Empoli per sempre

Johan Mossberg2006-10-31 23:12:00
Author

Fler artiklar om Empoli