Lagbanner
Lazio på Carlo Castellani
Tommaso Rocchi här i fornstora dagar i Empoli

Lazio på Carlo Castellani

Idag tar Empoli emot Lazio i vad som brukar bli en målrik tillställning

Empoli - bottentippat på grund utav spelarmaterialet. Lazio - bottentippat på grund utav sina minuspoäng. Båda ligger i tabellens mittenskikt. Blir någon av dem bättre än såhär? Nja.

Nej, det tror jag egentligen inte. Varje match som Empoli tar poäng i är ett steg längre ifrån nedflyttning och därmed får vi vara nöjda. Dock är det en sådan inställning som gör att man i den blå fotbollsdelen av Toscana inte vågar titta uppåt i tabellen. Man har faktiskt hittills stundom visat att man kan spela fotboll också i Empoli.

Lazio? De ljusblå från huvudstaden vill inget hellre än att vara bättre än sina bittra lokalkonkurrenter Roma, men utöver det självklara faktumet vill de också gärna se sig som en toppklubb. Är de det? Nej. Inte på någon nivå. Tvivelaktiga presidenter, disharmoni i ledningen, svikande supportrar samt en, på grund utav den skrala ekonomin, inte särskilt övertygande trupp. Bör sägas att på pappret är deras trupp bra mycket bättre än Empolis dito men som sagt, skilda förutsättningar. Lazio har ändå spelare som Massimo Oddo, Angelo Peruzzi, Christian Ledesma och Empolisonen Tommaso Rocchi. Vad Ledesma anbelangar i denna match är han avstängd. Lazio är överhuvudtaget sargat inför matchen på grund utav flertalet skador. Empoli saknar däremot endast tre spelare varav bara Adani kan ses som ett avbräck.

Matcherna lagen emellan brukar vara målrika. Matchen på Olimpico förra säsongen slutade 3-3 efter en ofattbart underhållande match och matchen på Carlo Castellani vanns dessvärre av le Celeste med siffrorna 3-2. Jag tror dock på att ett defensivt Empoli kan hålla ner sifforna i en match som sedermera slutar oavgjort. Oavgjort verkar passa Empoli då man spelat de tre senaste matcherna lika.

Oavsett slutresultatet är säsongen lång och jag höjer på ögonbrynen om något av dessa två lag tar sig ut i Europa (Intertoto räknas inte).

Forza Ragazzi!!!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2006-11-05 12:19:00

Fler artiklar om Empoli