Lagbanner

Dags för Cupen

Empoli ställs mot Genoa i den Italienska cupen.

Dags för match igen, denna gång är det cupen som gäller och Empoli tar hemma emot serieledarna från serie B, Genoa. En tuff nöt att knäcka för Empoli, som dock väljer att vila många ordinarie spelare. Även Genoa förväntas vila en hel del spelare och man kan även läsa att Genoa inte alls prioriterar cupen utan att en liga vinst är det man går för. Cupen kommer i andra hand.

Personligen avskyr jag matcher mot lag från lägre serier. Mest på grund av att de lagen sällan, egentligen nästan aldrig, har något favoritskap på sig utan all press ligger på laget från den högre divisionen. (med viss rätt också)  Dock skall man komma ihåg att allt som oftast faller de stora lagen på grund av att man väljer att vila sina spelare. Det är ett bra fönster för de unga och det är en chans för dem att spela sig in i starttruppen brukar det låta från styrelse och tränare. Och visst det är det verkligen, men rätt ofta kommer den där förhatliga cupskrällen, och det är den jag hatar när det drabbar mina lag. (Annars är den rätt charmig när den drabbar större lag, typ Manchester mot Southend i ligacupen)

Nu är det tyvärr inget dussinlag vi ställs mot, utan vi ställs mot ett starkt Genoa med mycket kvalite i laget trots att man vilar spelare så finns det många hungriga ungdomar i klubben. Laget som gick upp till serie A och dömdes för att ha riggat matcher och då inte fick gå upp utan flyttades tillbaka till serie B, för att straffas lite till och slängas ner till Serie C. Sedär, skillnad på klubb och klubb alltså. Klubben har efter detta gjort en stark återhämtning och leder som sagt serie B. Man har spelat 10 matcher, har plockat 20 poäng, 6 segrar, 2 lika och 2 förluster med 19-12 i målskillnad och man leder före Piacenza på 19 och Rimini på 18 poäng.

Tror på en tuff och hård match, precis som cupen skall vara, dock hoppas jag att Empolis trupp drar det längre stråt och vinner den här matchen. 2-1 kanske låter bra?
De som skall försöka besegra Genoa är följande:

1 Bassi, 89 Pelagotti, 19 Iacoponi, 16 Marzoratti, 33 Ascoli, 6 Tosto, 17 Eder, 27 Ficini, 28 Musacci, 99 Gasparetto, 20 Buzzegoli, 9 Pozzi, 18 Cesaretti, 3 Lucchini, 15 Vanigli, 13 Arcidiacono, 25 Pizza, 7 Matteini och 26 Pellecchia.

Ja, det saknas spelare men jag tror på vårt kollektiv, även om vi i denna match råka vara favoriter, en ganska ovan position får jag säga.

Empoli per sempre.

Johan Mossberg2006-11-08 13:20:00
Author

Fler artiklar om Empoli