Lagbanner
Ungt Empoli slog Genoas bänk
Jubel efter cupsegern

Ungt Empoli slog Genoas bänk

Empoli har nu ett 1-0 överläge att ta med sig till Luigi Ferraris inför returmötet

Mister Cagni visade tydligt att det är låg prioritet på Coppa Italia i år. Med en ungdomligt dominerad startelva lät han de mer rutinerade och ordinarie spelarna vila. Gasparetto, Ficini (de två utvisade från senaste ligamatchen), Nicola Ascoli och comebackande Vittorio Tosto var de enda spelarna över 25 år i Empolis förstaelva. På bänken återfanns dock Richard Vanigli, Davide Matteini och Stefano Lucchini bland andra.

Genoa tog inte heller helt seriöst på denna match då de luftade en del av sina bänkvärmare, däremot lät de inte sina ungdomar få chansen i matchen, såsom Empoli hade gjort. Men att bänka Omar Milanetto indikerar på en lättsam inställning till matchens betydelse.

Blott 1442 personare hade tagit sig till Carlo Castellani för den första matchen av två i denna cupomgång. Laget vinner men publiken sviker - så ser det genomgående ut i hela Italien. Bedrövligt & ledsamt. Den italienska fotbollen lider.

Matchen då? Det var en jämn tillställning med 5 avslut på mål från hemmalaget och 6 stycken från gästande Genoa. Ett Genoa som leder Serie B före storheter och bekantingar såsom Juventus, Napoli, Lecce, Brescia och Piacenza. Imponerande, Genoa är faktiskt påväg tillbaka.

Matchens enda mål föll på övertid i den första halvleken. Väldigt unge Iacoponi, som huserar i Empolis primavera lag till vardags, kunde på en läcker halvvolley ge Gli Azzurri di Toscana ledningen och därmed även segern. Mycket roligt att det unga manskapet visade framfötterna och stod på sig under hela matchen. Annat positivt är att Tosto höll för spel återigen.

Utöver Iacoponi fick ungdomar som Nicola Pozzi, Lino Marzoratti, Davide Bassi (som stod för flertalet fina räddningar), brassen Éder och Buzzegoli spela. De två primaveraspelarna Cesaretti & Arcidiacono blev inbytta.

1-0 är definitivt ingen säker ledning inför returmötet på Luigi Ferraris men det är alltid en ledning. Om det skulle te sig så pass illa att vi åker ut mot Genoa förefaller det sig så att jag inte skulle lida alltför mycket. Detta på grund utav Genoas hemska behandling i jämförelse med Juventus. Genoa fälldes inför förra säsongen för några uppgjorda matcher, de föll ner två divisioner. Juventus fälldes för två års maktmissbruk och fusk, de föll ur en. Skillnad på klubb och klubb - tragiskt.

Vänsterbacken Vittorio Tosto var mycket nöjd med att vara tillbaka:
- Detta var verkligen ett emotionellt ögonblick. Att möta Genoa, som fostrat och hjälpt mig och att  vi kunde vinna! Vi har en fantastisk moral och inställning i hela Empoli. Det känns bra. Jag är dock medveten om att jag måste arbeta för att få tillbaka Mister Cagnis förtroende, det vet jag.

Empoli Per Sempre!!!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2006-11-09 19:16:00

Fler artiklar om Empoli