Lagbanner
Empoli reser till Ascoli
Förhoppningsvis slipper vi se glädjescener från Ascolispelarna på söndag

Empoli reser till Ascoli

Dags för ny match innan landslagsuppehållet

Ett landslagsuppehåll som för båda dessa lag innebär vila för de flesta spelare. Givetvis kommer lagen ha sina respektive träningar men vad det rör landslagsspel är dessa två lags spelare underrepresenterade.

Det kryllar av Bianconeris i Italien. Ascoli är ett av dem, i sällskap med Juventus, Udinese och Siena bland andra. Empoli och Ascoli tog klivet upp till Serie A inför fjolårssäsongen och som ni har förstått överraskade båda lagen positivt genom att hänga kvar. Då som nu är båda lagen dock nedflyttningstippade. Ascoli har infriat de inte alltför höga förväntningarna medan Empoli ligger bättre till i tabellen. Ascoli huserar i botten med endast 4 plockade poäng, samtidigt som Gli Azzurri di Toscana har plockat på sig 3 gånger så många poäng, 12 alltså.

Det är inte konstigt att Ascoli ligger där de ligger. Med en inte allför imponerande trupp och en uppenbarlig avsaknad av en rejäl tränare. Enda spelaren som faktiskt har levererat i hemmalaget är den levande målvaktslegendaren Gianluca Pagliuca. En man med rutin från allt, absolut allt. Att två av Ascolis mest frekvent använda anfallare heter Sasa Bjelanovic och Marco Delvecchio vittnar om en bristande ekonomi och ett dåligt omdöme. (Dessa ord lär säkerligen straffa mig).

I en match med karaktär som denna finns det ingen given favorit så därför passar kryss väl till hands då dessa två lag saknar i överlag spelare som ensamma kan avgöra, undantag Empolis Vannucchi och Almíron. En Almíron som lär vara tillbaka i startelvan till denna match.

Inför denna säsong värvade Empoli en spelare från Ascoli. Ingen mindre än underskattade Daniele Adani, vars sejour i Ascoli blev allt annat än lyckad. Dessvärre ser det ut som om han missar även denna match.

Laguppställningarna är ännu inte släppta och det enda man kan vara säker på är att Cagni kommer att använda sig av sitt defensiva rotationssystem.

Jag tror på 2-2.

Empoli Per Sempre!!!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2006-11-11 11:37:00

Fler artiklar om Empoli