Lagbanner
Empoli gav Milan svårigheter
Moro slet på sedvanligt manér

Empoli gav Milan svårigheter

Empoli hade inför matchen aldrig tidigare tagit poäng hemma mot Milan, nu är så ändrat!

Mållöst mellan Gli Azzurri di Toscana och Rossoneri, då vet man att Empoli slitit för liv & lem och gjort det bra medan Milan har underskattat motståndet och därmed spelat relativt dåligt.

I första halvlek såg gästerna relativt nonchalanta ut förutom Ricardo Oliveira som träffade virket två gånger, en gång i ribban samt en gång i stolpen. Balli kom de gångerna undan med andan i behåll, en Daniele Balli som spelar sin livs fotboll. Med flertalet räddningar även i denna tillställning befäster Balli positionen som den formstarkaste målvakten i Serie A. Imponerande, förutsatt att det inte är ett svaghetstecken rörande ligan.

Matchens lirare var dock ikonen Ighli Vannucchi som imponerade med sitt uppoffrande spel. Förutom att han stod för nästintill allt i konstruktiv väg pressade han nästan ensam Milans respektive bollhållare över hela planen. Att liraren Vannucchi skulle utvecklas till en spelare med så pass mycket hjärta var kanske oväntat för några säsonger sedan. Nu sliter han mer än någonsin och briljerar med sin teknik och sitt offensiva spel. En spelare få förunnad!

Som ni förstår av textens inledning tog Empoli poäng av Milan, detta då matchen slutade 0-0 i favör Empoli. Närmast mål var dock Milan om man ska erkänna, men minuspoängen åsidosatt, Milan är under isen och spelar väldigt oinspirerat och således dåligt. Empoli däremot ligger oväntat högt upp och nosar fortfarande på Europaplatserna, men om det ska hålla hela vägen bör man vinna fler matcher. Fast som anhängare av Empoli klagar man inte sålänge kontraktet förnyas.

Balli, Raggi - Vanigli - Marzoratti (Adani 68') - Lucchini, Moro - Marianini, Buscé - Vannucchi - Matteini (Ficini 81') - Saudati (Pozzi 67')

Utöver resultatet var det onekligen glädjande att den forne Interistan men till hjärtat Milanistan Daniele Adani var tillbaka på planen. Dessvärre saknades Almíron återigen på grund utav skada, men vad gjorde det? Empoli är ett vägvinnande kollektiv, Serie A:s nya krysslag! Ett epitet som förhoppningsvis håller oss kvar i fotbollens finrum.

Angående gästande Milan var det svårt att hitta någon särskilt bra spelare. Christian Brocchi kämpade och slet med själ, hjärta och förstånd, det är fler sådana spelare som Milan behöver i dessa tider.

Empoli Per Sempre!!!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2006-11-19 19:41:00

Fler artiklar om Empoli