Lagbanner
Borta mot Granata
Stefano Fiore, här i Fiorentinas lila tröja

Borta mot Granata

Empoli är inne i en väldigt bra period när man tar sig till Turin för att möta stadens bästa lag

La Granata, eller mer känt som Torino står för motståndet denna omgång. Ett storsatsande Torino mot ett något mer reserverat Empoli. Ändå är det Gli Azzurri di Toscana som ligger högre upp i tabellen med sina 19 poäng.

Toro inledde säsongen minst sagt uselt och det såg ut som om den relativt tvivelaktige Alberto Zaccheroni skulle få lämna skutan. Så har hittills icke blivit fallet, men säker på sin plats kan han ej sägas vara. Torino har dock börjat ta poäng på sistone och innehar numera 14 poäng vilket ger laget en marginal ner till strecket.

Torino värvade friskt inför säsongen. Den alltid överpresterande målvakten Christian Abbiati värvades från Milan, rutinerade men uppenbarligen för gamle Giuseppe Pancaro anslöt, det stabila rundningsmärket Marco di Loreto togs in från Fiorentinas kompost, från Fiorentina kom också yttergeniet Stefano Fiore. Till anfallet lånades speedkulan Cedric Konan in från syditalienska Lecce. Den största värvningen tillsammans med Abbiati & Fiore är definitivt spelfördelande Simone Barone som hittils har underpresterat i La Granata.

Som ni ser har de värvat många spelare. Vissa med huvudlös idioti (Pancaro & Di Loreto) andra med precis fingertoppskänsla (Abbiati, Fiore & Barone). Att sedan alla dessa mer eller mindre har underpresterat gör det inte lätt för klubben i fråga. Torino har både ekonomi och därmed spelarmaterial att manövrera ut Empoli. Så kommer det nog inte att bli.

Indisponibla spelare för Empoli denna match är Stefano Lucchini som har dragit på sig för många gula kort. Lino Marzoratti bör bli hans ersättare. Vad det gäller mittfältsdynamon Almíron är det oklart om han kommer att få spela, men tillbaka från skada är han tack och lov.

Mister Cagni kommer givetvis att ställa upp med ånyo en defensiv kontringsuppställning där kapten Vannucchi kommer att ta på sig det yttersta ansvaret. För så är han, Vannucchi. Oavgjort känns förstås som ett gångbart resultat för Empoli så varför icke även denna match? 1-1 känns nästan givet, men jag kan ha fel.

Forza Empoli per sempre!!!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2006-12-03 12:15:00

Fler artiklar om Empoli