Förlust mot Torino

Empoli förlorade borta mot Turins bästa lag med ett mål mot noll. Målet prickades in i slutet av andra halvleken.

Empoli, med en nolla som hållt i 433 minuter innan matchen mot Torino, kom till Turin fulla av självförtroende. Man skulle möte ett lag som hårdsatsat under mercaton och fått in ett par "topp" värvningar men som ännu inte lyckats infria de förväntningar som media och allmänheten har på laget. Matchen luktade som om den skulle sluta med delad pott då båda lagen var inne i en positiv svit.

Båda lagen började som förväntat, med Empoli som det defensiva laget och Torino som det spelförande, offensiva laget. Dock skulle Vannucchi återigen visa vilken klass han håller när det gäller att ställa om snabbt. Flera gånger var han ansvarig för att orsakat oreda bland Torino försvaret, dock utan att få in bollen i mål.

Andra halvlek fortsatte som den första slutat, kontringar från Empoli och spelförande från Torino. Dock verkade 0-0 stå sig matchen ut och Empoli började nog fundera på nästa match för man släppte koncentrationen totalt och Comotto (av alla sabla spelare) fick till en riktig prakträff. Chanslös får Balli se bollen gå i mål. Skakade av målet som faller i den 88:e minuten orkar inte Empoli flytta upp spelet och matchen slutar 1-0.

Kul för Torino att de fick ett fläckfritt firande av sina 100 år som klubb. Men tungt för Empoli som verkligen borde ha bärgat en poäng. Nåja det är bara att ta nya tag inför de kommande matcherna.