Lagbanner
Storfrämmande på besök
Daniele Adani här i Intertröjan

Storfrämmande på besök

På söndagen tar Empoli emot Inter hemma på Carlo Castellani

Återigen ett storlag från Milano på besök. Och återigen en match där jag som supporter är kluven. Varje gång Empoli möter Inter, Fiorentina, Parma eller Sampdoria vet jag inte vart jag ska ta vägen och så även i morgon.

Fjolårets match tror jag att alla kommer ihåg, i synnerhet Marco Materazzi. Med Serie As hittills snyggaste självmål någonsin gav han Empoli de tre poängen. En delikat lobb från distans ställde en chanslös Julio César i Inter-målet den gången. Denna säsong sätter vi inte lika stor tillit till den italienska försvararen, detta då både han och Inter är bra mycket bättre denna säsong. Inter liksom Materazzi ser nytt och fräscht ut och detta inte bara på grund utav det urvattnade motstånd som de övriga lagen i årets Serie A står för. Inter har för en gångs skull skaffat sig ett fungerande lag och tro mig, i år räcker det hela vägen.

Givetvis faller det sig så att Empoli är underdogs i matchen (som i nästan alla matcher) och krav på poäng mot Nerrazzuri har nog ingen klok själ. Däremot finns det chans för det. Trots den tråkiga förlusten senast mot Turins stolthet känns Empoli i bra slag och man ligger fortfarande bra till i tabellen. Om Ighli Vannucchi kommer till sin rätt på söndag kan han säkerligen sänka sina drömmars lag. Vannucchi är nämligen öppethjärtlig Interista.

Det kan också bli ett kärt återseende om Daniele Adani får speltid. Den ständigt underskattade men skadebenägne försvararen tillbringade två år på Giuseppe Meazza iklädd svart & blått.

I morgon är det dock en annan blå färg som gäller. Huruvida Adani får plats i laget är ännu oklart då Empoli väntar in i det sista med att släppa de officiella uppställningarna. Klart är att mister Cagni kommer att spela med en stark defensiv prägel för att sedan kontra ut gästande Inter, detta med kapten Vannucchi i någon slags fri roll. Alltså den uppställningen Empoli har förespråkat de senaste matcherna.

Matchen visas på Canal+ med start klockan 15.00

Om Inter vinner blir jag glad men inte överraskad. Om Empoli vinner blir jag glad och överraskad. Så överraska mig Empoli!

Forza Empoli Per Sempre!!!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2006-12-09 16:01:00

Fler artiklar om Empoli