Lagbanner

Julmöte mot Catania

På söndagen reser Empoli söderöver för att ta sig an Catania

Hur nedsligt och tråkigt det än låter bör jag påpeka att om Catania kan ligga på en fjärdeplats nästan halvvägs in i serien är det ett svaghetstecken. Och nej det handlar inte om avundsjuka, jag är faktiskt så medveten om Empolis kapacitet att jag kan säga att serien visar sig svag ånyo när även Empoli är med i Europaracet.

Visst det förekommer överraskningar men let's face it. Varken Catania eller Empoli är det nya Chievo. Så är det inte, den kvalitén som Chievo innehade för några år sedan kommer inte någon av de båda klubbarna i närheten av. Sedan skall man veta att en Europaplats alltid är en Europaplats vilket är en bra prestation oavsett om man överraskar eller om man lever på ett kasst motstånd.

Trots Catanias 0-7 förlust mot Roma för några omgångar sedan hyllas laget av diverse "experter" i Sverige. Jag är mer tveksamt inställd. Visserligen producerar Catania bra mycket mål, men å andra sidan släpper de bevisligen in en hel del också. Catania är som Empoli fast tvärtom. Medan Empoli är det målfattigaste laget både bakåt och framåt gör Catanias offensiv underverk medan deras defensiv är undermålig. Alltså ligans målgladaste mot ligans målsnålaste? Den bästa matchen i matchen blir antagligen Catanias värdelösa försvar mot Empolis tafatta anfall. Det kan bara sluta på ett sätt. Oavgjort.

Empoli
Cagni kommer som vanligt ställa upp med en defensivt strukturerad uppställning. Möjligtvis med några ändringar då Empolis spel i andra halvlek mot tabellettan Inter var under all kritik. Ett spel ovärdigt Gli Azzurri di Toscana. Det finns tre indisponibla spelare i Empoli-lägret. Andrea Raggi är dessvärre avstängd samtidigt som Stefano Lucchini och Nicola Ascoli går skadade. Vittorio Tosto och Lino Marzoratti väntas ta Raggis respektive Lucchinis platser i försvarslinjen.

Catania
Endast Biso och del Cuore saknas i det sicilanska laget inför dagens drabbning. Det finns två spelare som utmärkt sig utöver de övriga i Catania. Ständigt underskattade Davide Baiocco som fungerar som spindeln i nätet samt målskytten Gionatha Spinesi som ligger på delad andra plats i skytteligan med sina 8 mål.

Det lär bli en fysiskt tuff match utan pardon och jag står fast vid mitt oavgjorda resultat.

Forza Empoli Per Sempre!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2006-12-17 11:50:00

Fler artiklar om Empoli