Lagbanner

Dags för Derby!

Empoli skall försöka ta revansch efter tunga 0-3 förlusten mot Inter senast.

Empoli mot Siena. Alltså dags för ännu ett Derby för Empolis del. Förra matchen fick Empoli stryk mot Inter med 3-0, ett resultat som var lite i överkant då Empoli stod upp bra mot Inter. Revansch matchen skulle bli förra omgångens möte med Catania, men den matchen regnade bort och Empoli får nu inrikta sig på att dels vinna derbyt och dels revanschera sig för förlusten mot Inter.

Empoli har i serie a sammanhang mött Siena på Carlo Castellani två gånger, och båda gångerna har Empoli avgått med udda måls seger. 2-1 och 1-0 har det blivit.

 Siena parkerar förnärvarande på 19 poäng och en 12:e plats. De har alltså samlat in lika många poäng som Empoli men med en match mer spelad. Och skall man titta på tongivande spelare i årets Siena så tänker jag osökt på tre namn, Alex Manninger, Mario Frick och Enrico Chiesa. Manninger för att han (äntligen) verkar ha hittat en klubb där han verkligen kan prestera bra. En av årets stora målvakts överraskningar tillsammans med Balli.

Mario Frick, killen som gav extremt mycket pengar och ett hjärta i halsgropen då han kvitterade Sveriges leding till 1-1 i EM-kvalet, är en annan spelare som verkar trivas i Siena. 6 mål såhär långt och bäst i Siena. Kul för Mario och kul för Siena.

Chiesa, trotjänaren som bara verkar bli yngre och yngre för var år som går. Att han skulle vara 36 år gammal är svårt att tro. Visserligen har det inte blivit några mål i år, men med 11 matcher i årets Siena och den ledargestalt han är så är han otroligt viktig, och någon gång kommer även han att hitta målet.

Dessa tre är de spelare som Empoli bör se upp med i detta möte. Men jag tror på Empoli, framförallt efter att man spelade så pass bra mot Inter så är man troligen fulla av revansch lust. Tippar på 2-0 till Empoli, dock skall de tas med en nypa salt då de som känner mig vet att jag sällan tippar resultaten rätt, bättre på 1-x-2. Så vi säger en 1:a för enkelhetens skull.

Empoli per Sempre. 

Johan Mossberg2006-12-20 18:00:00
Author

Fler artiklar om Empoli