Lagbanner
Seger i derbyt mot de små Bianconeri
Davide Moro spelade hela matchen som vanligt

Seger i derbyt mot de små Bianconeri

De små Bianconeri är givetvis Siena som lyckligtvis föll på Carlo Castellani

Empoli vinner igen! I derbyt mot de forna juventini-lakejerna kunde hemmalaget Gli Azzurri di Toscana utgå med de tre så viktiga poängen. Det märktes att Empoli återigen var taggat efter den icke-spelade matchen mot Catania. Från början till slut styrde Empoli matchen och trots att resultatet blev onödigt jämnt var Empoli faktiskt det bättre laget.

Två av ligans bäst presterande målvakter denna höst stod i varsitt mål under derbyt. Pånyttfödde Daniele Balli i Empoli och återfunne Alex Manninger i Siena såg till att täppa till bakåt och hålla siffrorna nere. Men vad hade man väntat sig egentligen? Det är ju faktiskt italienska ligans mest målsnåla lag som bjuder upp. Trots de få målen på kontot ligger Empoli bra till med 22 inspelade poäng med en match färre spelad. I och med denna derbyseger lämnade man Toscana-konkurrenterna Siena 3 poäng bakom sig.

Det blev en något oväntad matchhjälte då ingen mindre än Francesco Marianini sköt 1-0 till Empoli blygsamma två minuter in i andra halvlek. Något annat som också är blygsamt, eller är det rätt ord? Snarare ridikulöst pinsamt är publiksiffran på Carlo Castellani. Trots att det var en match av derbykaraktär återfanns det endast cirka 4500 personer på läktarna. Riktigt uselt må jag säga. Det kostar jag på mig trots juletiden.

Empoli
Balli, Lucchini - Adani (Vanigli 85') - Pratali - Tosto (Marzoratti 64'), Buscé - Marianini - Almíron - Moro, Vannucchi - Gasparetto

Kul är att Tosto direkt efter återkomsten från sin skada går rakt in i laget och petar spelare till höger och vänster. Kul att se var även att dynamon Almíron spelade hela matchen vilket är något vi i Empoli inte skämts bort med denna säsong. Något uppseendeväckande var att Gasparetto spelade på Luca Saudatis bekostnad.

Nåja, det är de tre poängen som räknas och på lördag reser Empoli söderut för att spela mot ett bra Reggina.

I övrigt är den forne hjälten Francesco Tavano i det närmaste klar för Roma. Han har inte alls lyckats i Valencia. Några av oss hoppades in i det sista på en comeback men man kan inte få allt.

Empoli Per Sempre!!! Forza Ragazzi Azzurri!!!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2006-12-22 11:04:00

Fler artiklar om Empoli