Lagbanner

Första tävlingsmatchen för året

När Inter återkommer till Carlo Castellani

I höstens ligamöte gick Empoli bet på poängen då Inter var suveräner i andra halvlek och Empoli spelade under all kritik. Lägg därtill att vi också gick bet på förlorade superanfallaren Tavano. Inga sköna odds skulle jag vilja påstå. Och Sérgio Almíron påväg bort, kan det bli värre? Joklart det kan. Jag, menar i detta dubbelmöte i Coppa Italia har Empoli inget att förlora. Något som däremot storlaget från Milano har.

Inter ångar på i ligan och inget ser ut att kunna stoppa dem. De två tidigare säsongernas cupvinnare gick då på halvfart i, den för de stora lagen, lilla cupen. Även denna säsong verkar de inte ta cupen helt på allvar och ändå har de tagit sig hit. Empoli satsar och kan ändå åka ut mot ett lag på halvfart. Låt så inte ske! Turligt för de små lagen är att det är ett dubbelmöte, vilket ger oss en så kallad andra chans.

Vad spelartrupperna anbelangar är inget officiellt än men mycket pekar som sagt på att hemmalaget satsar med ordinärt manskap medan Inter luftar reserverna. Svenske Goran Slavkovski månne?

Jag tror att Inter är oss för starka och en uddamålsförlust är inte otrolig.

Sedermera vill redaktionen be om ursäkt för den lama inledningen på året.

Forza Empoli Per Sempre!!!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2007-01-08 22:49:00

Fler artiklar om Empoli