Lagbanner

Bröderna på besök.

Empoli tar ikväll emot Parma hemma på Carlo Castellani och matchen sänds på Canal Plus Sport 2 för er som känner för att se Italiens kanske bästa målvakt och italiens kanske bästa kontringsspelare. Talar såklart om Balli och Vannucchi

Parma på hemma plan ingjuter inte direkt några härliga minnen hos Empoli fansen. På fem försök har tre slutat med Parma seger och bara två med Empoli seger, alltså inte de bästa av resultat, dessutom leder Parma målskillnaden med 9 mål mot 7. Senast lagen möttes på Castellani vann ett hårdjobbane Parma med 2-1, efter mål av Tavano för Empoli och Bresciano och Marchionni för Parma. En tung förlust mot broderslaget.

Nu är det ett mitten mot botten möte, Parma presterar inte alls i ligan och ligge förnärvarande på en inte alltför hedrande nästsista plats, endast 12 poäng har Parma lyckats spela ihop, hela tio färra poäng än vad Empoli har spelat ihop.

Empoli ja, började säsongen stark men har nu tappat lite, den uteblivna ruschen på transfermarknaden verkar dock tyda på att Cagni är nöjd med de mannar han har att tillgå, vilket jag undrar om det är så klokt. Pengarna finns där och behovet av en tung anfallare behövs mer och mer dessto längre säsongen går. Saudati har inte varit dålig men han är heller ingen frälsare för klubben. Att försvaret börjat darra lite och sett alltmer slitna ut visades tydligt mot Reggina när man släppte till 4 mål i första halvlek.

Att sedan klubben inte ens försökte på Tavano är för mig ett frågetecken. De enda som hörs är frågan "när försvinner almiron?" Personligen hoppas jag att han stannar kvar säsongen ut, men så är jag en drömmare också.

Till matchen då, tror personligen på en öppen och svår tippad historia. Hittills inga lika lagen emellan, kanske dags för det ikväll? Magen säger 1-1 mellan lagen, med Bresciano som målskytt för Parma och Vannucchi för oss. Men hjärtat hoppas på 2-0, så där han ni mina tips, 1-1 eller 2-0 bara att välja ett av dem. Och alla som har sett min tippningsstatistik vet nu att de två resultat det inte blir ikväll är 1-1 och 2-0.

Vidare skall även tilläggas att Empoli förlorade första matchen i italienska cupen med 0-2 mot Inter. Cordoba och Adriano gjorde Inters båda mål. Inte direkt oväntat men krigar vi på kan vi mycket väl vända detta, då Inter inte spelade sin bästa fotboll.

Men som sagt, ikväll gäller tre poäng mot Parma.

Empoli Per Sempre!!!



Johan Mossberg2007-01-13 16:30:00
Author

Fler artiklar om Empoli