Lagbanner
Seriespelet vänder
Sampdoria har offensiv kvalité med spelare såsom Emiliano Bonazzoli & Fabio Quagliarella bland andra

Seriespelet vänder

Halva serien har gått och ändå ligger Empoli på en hedrande sjätte plats. Räcker det våren ut? Först ut på den andra halvan av säsongen är Sampdoria

Denna text inleds med att redaktionen ånyo tvingas ursäkta sig för ett slappt jobb på det nya kalenderåret. Hela redaktionen (två personer) lovar att från och med nu skall arbetet skötas som det gjordes under hösten. Förlåt oss än en gång.

Under veckan som har gått har Empoli tämligen enkelt besegrat stackars Parma med 2-0 efter mål från Andrea Raggi samt Davide Matteini. En oväntad och ovanlig målskytt i Raggi samt vår näst bästa målskytt i Davide Matteini. Sedan blev det respass ur Coppa Italia då Inter föga överraskande blev oss övermäktiga på Giuseppe Meazza. De framtida ligamästarna och säkerligen även cupmästarna vann med 2-0 efter bland annat ett sanslöst mål av Fabio Grosso. Att Mirco Gasparetto brände en straff för gästande Empoli imponerar inte.

Nu är det alltså Sampdoria, Genuas stora lag tillsammans med just Genoa, som kommer på besök. Empoli har i år imponerat i ligaspelet medan Sampdoria inte riktigt har spelat på sin kapacitet. Ändå skiljer det endast 1 poäng lagen emellan, det ska dock påpekas ett Empoli har en match färre spelad. Stor del av Empolis framgångar tillgår Mister Cagni som med sin defensiva struktur lyckats styra upp ett från fjolåret läckande försvar. Sampdorias bristande spel kommer från flertalet skador, muthärvor och interna bråk. Sitter Novellino löst? Med en sådan tålmodig förening som Sampdoria skulle jag inte tro det.

En spelare som har överraskat och gjort tre av säsongens snyggaste mål är Ascoli/Udinese-förvärvet Fabio Quagliarella. En hal anfallare som Empolis försvar kommer att få jobba mycket med. I sensomras möttes lagen senast och det var då båda lagen inledde sina kommande tabellplaceringar. Empoli vann för första gången någonsin på Luigi Ferraris och så har säsongen hittills sett ut. Empoli överraskar positivt och Sampdoria negativt. Låt det för denna match i alla fall fortsätta på det viset. Med två poäng till en Champions League-plats är Empolis våta dröm om Europa fortfarande vid liv.

Således förhoppningsvis en 3-poängare till Empoli imorn på Carlo Castellani men i övrigt önskar redaktionen Sampdoria all lycka i framtiden. Ett mycket trevligt lag som förtjänar all framgång de kan få.

Forza Empoli per Sempre!!!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2007-01-20 11:32:00

Fler artiklar om Empoli