Lagbanner

Inte tredje gången gillt

Empolis svit bröts mot Sampdoria. Sviten som innefattade 2-1 segrar till Empoli stod sig inte när matchen på Carlo Castellani var slut. Däremot kanske Empoli har påbörjat en ny svit, en svit av 2-0 segrar.

Sampdoria, som spelat ihop 24 poäng denna säsong, kom revansch sugna till Empoli. Första gången lagen möttes iår slutade matchen 2-1 till Empoli, efter mål av Saudati och Busce' för Empoli. Då talades det om skräll och man frågade sig om detta var ett undantag som bekräftade regeln om att Empoli skulle bli ett botten gäng. Nu har halva säsongen gått och Empoli ligger, med en match mindre spelad dessutom, fyra i serie A. Fyra, bara Inter, Roma och Palermo är bättre. Passa på att njuta av det alla Empoli fans.

Så såklart var Sampdoria sugna på en seger mot oss, samt att man gärna ville spräcka 2-1 sviten. Empoli hade inför matchen vunnit de två senaste matcherna med 2-1. Några 2-1 blev det inte i denna match. Sampdoria satsade framåt med sitt, i mina ögon, riktigt starka lag bestående av : Zotti-Maggio, Sala, Accardi, Zenoni, Quagliarella (9 mål såhär långt), Palombo, Delvecchio, Franceschini, Flachi och Bazzani.

Empoli kontrade med; Balli - Raggi, Marzoratti, Pratali, Lucchini - Busce', Almiron, Moro, Vannucchi - Pozzi, Saudati. Samt den defensiva kontringsmentaliteten som Cagni gjort till sitt signum under sin tid i Empoli. Sampdoria låg på i början av matchen och Empoli stack iväg på sina kontringar, oftast ledda av  Vannucchi. Börjar allvarligt fundera på om det finns någon bättre kontringsspelare i världen. Att det inte stod 2-0 till Sampdoria i halvtid kan vi bara tacka Balli för.

I andra halvlek skulle matchavgörandet komma. Straff blåses för Empoli och i den 58:e matchminuten slår Saudati in sitt femte mål för säsongen och Empolis 1-0 i denna match. Sampdoria svarade med ett ännu större tryck mot Empoli, dock fastnade allt som oftast på Empoli försvaret eller så kunde Balli ta hand om bollen. Matchen skulle defenitivt avgöras i den 89:e minuten då Matteini slog in sitt fjärde mål för säsongen och Empolis andra i matchen. 2-0 var ett faktum och detta stod sig tiden ut. Dock verkade inte Sampdoria särskilt glada över att 2-1 sviten var spräckt.

Nu följer hängmatchen mot Catania närmast. Ny trea där?

Empoli per Sempre!

Johan Mossberg2007-01-24 10:29:00
Author

Fler artiklar om Empoli