Lagbanner

Hängmatch dags

Dags att spela den uppskjutna matchen mot Catania.

Matchen som tidigare blev uppskjuten skall spelas ikväll. Empoli ställs emot Catania, deras första möte denna säsong. Ett möte mellan två högtflygande lag, nyuppflyttade offensiva Catania och defensiva Empoli. Alltså en ganska klar matchbild förmdoligen, Catania går framåt, Empoli faller bakåt men ställer om snabbt.

För att klä mötet i Leonards ord från förra inför rapporten "Hur nedsligt och tråkigt det än låter bör jag påpeka att om Catania kan ligga på en fjärdeplats nästan halvvägs in i serien är det ett svaghetstecken. Och nej det handlar inte om avundsjuka, jag är faktiskt så medveten om Empolis kapacitet att jag kan säga att serien visar sig svag ånyo när även Empoli är med i Europaracet. 

Visst det förekommer överraskningar men let's face it. Varken Catania eller Empoli är det nya Chievo. Så är det inte, den kvalitén som Chievo innehade för några år sedan kommer inte någon av de båda klubbarna i närheten av. Sedan skall man veta att en Europaplats alltid är en Europaplats vilket är en bra prestation oavsett om man överraskar eller om man lever på ett kasst motstånd. "

Kan inte annat än att nicka och hålla med på det påståendet. Den rättegång som följde efter Moggi lämnade många lag skadeskjutna och oftast totalt borta från den absoluta toppen. Missförstå mig inte, jag tycker att Inters prestation är väldigt bra, rent ut sagt strålande. Men jag har svårt att tro att de skulle kunnat fixa den bedriften när ligan var starkare. 

Nog om det, matchen mot Catania betyder att vi har ett ypperligt läge att dra ifrån lite i kampen om fjärdeplatsen. Vinner Empoli ikväll har vi 32 poäng, fyra mer än femman. Vem vet, det kanske blir Champions League spel när säsongen är slut, med mycket tur så kan det kanske ske. Dock är jag ganska övertygad om att Lazio eller Milan kniper sista platsen. Men till ikväll tror jag på 2-1 seger för Empoli.

Empoli per Sempre.

Johan Mossberg2007-01-24 10:56:00
Author

Fler artiklar om Empoli