Lagbanner

Sconfitta contro Catania!

Kan det bli värre? Vinst eller åtminstone poäng krävdes för att hålla fjärdeplatsen. Dessvärre bröt Catania Empolis fina trend

Det är sjukt. Egentligen. Catania. Catania? Catania?! Jag fattar det inte, och säkerligen ingen annan heller. Okej, jag gillar Davide Baiocco och förstår storheten i Spinesi. Men va? Ärligt, Catania? typ, ursäkta språket med bristfälliga versaler och dylikt, Siciliens fjärdelag. Supportrarna får ursäkta, men Palermo, Messina och Napoli. Ja, faktiskt, Napoli är fast förankrat på den Sicilianska ön trots faktumet att de himmelsblå är ett fastlandslag.

Som tidigare nämnt och inte glömt är varken Empoli eller Catania dåtidens Chievo eller de tidiga 90-talets Parma i ny utgåva. Anledning? De är helt enkelt mycket sämre. Av denna enkla anledning satte jag tilltro till Empolis chanser i denna match. Catania visade sig vara för starka dock, olyckligtvis. Catania är för mig ett mysterium, en gåta. Varenda gång jag ser dem på tv spelar du horribelt försvarsspel och åker på flertalet billiga mål, att det var just Catania som Roma slog med 7-0 är föga förvånande.

Provocerande? Säkerligen, men det är faktiskt inte meningen. Jag bara förstår det inte, Catania är ett lag för Serie B. Empoli då? (Infernaliskt ekande skratt) Nej jag är inte galen, inte än i alla fall. Nej Empoli är ett lag för den högsta divisionen, åtminstone denna säsong. Jag kommer få äta era hatiska ord mycket länge kära Cataniasupportrar, men det får det vara värt. Catania är inte bra, det är serien som är dålig. (Lo Scudetto må visa barmhärtighet mot min själ).

Tabellen ljuger aldrig. Förutom när Juventus vinner serien och när Fiorentina tvingas till ett poängavdrag på minst sagt lösa grunder. För Empolis & Catanias del är det dock en sanning klarare än kristall som gäller. Empoli ligger femma och sicilianarna fyra. Jag, som alla andra, är väl medveten om att inget av dessa lag kommer att ta den hett eftertrånade fjärdeplatsen, men är det motiv nog att förlora mot Catania?

Forza Empoli Per Sempre

Leonard Jägerskiöld Nilsson2007-01-25 21:19:00

Fler artiklar om Empoli